Κόσμος

Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: 627 νεκροί σε 24 ώρες – 32.692 συνολικά

Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: 627 νεκροί σε 24 ώρες – 32.692 συνολικά
Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: Κατά 627 αυξήθηκαν οι νεκροί του κορωνοϊού στη Βρετανία από χτες, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 32.692.

Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: Το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία καταγράφηκαν 627 θάνατοι από κορωνοϊό, εντός και εκτός των νοσοκομείων, ανεβάζοντας τον αριθμό τους συνολικά σε 32.692, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Χθες, πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 85.000 διαγνωστικά τεστ. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε όλη τη χώρα με τον φονικό ιό μειώθηκε την τελευταία εβδομάδα κατά περίπου 2.000.

Κοιτάζει την επόμενη μέρα η χώρα:

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις οδηγίες για την ομαλή, ασφαλή επιστροφή στην εργασία όσων δεν θα μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, έχοντας την συναίνεση των εργατικών ενώσεων και των επιχειρήσεων», δήλωσε στην σημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας, Άλοκ Σάρμα, τονίζοντας ότι στόχος είναι οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς στους χώρους εργασίας τους.

Προέτρεψε τους εργοδότες των επιχειρήσεων να εφαρμόσουν κανόνες για την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα θα καταφέρει να μεταβεί στο επίπεδο τρία του συστήματος συναγερμού για τον κορωνοϊό (από το τέσσερα που είναι τώρα) με «προσεχτικά βήματα». Το υπουργείο Επιχειρηματικότητας, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής εξέδωσε οχτώ ξεχωριστές οδηγίες για το πώς θα παραμείνουν ασφαλείς οι εργαζόμενοι σε διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα (κατασκευαστικός κλάδος, εργοστάσια και αποθήκες, εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα, γραφεία και υπηρεσίες, σε σπίτια άλλων ανθρώπων, σε χώρους εστίασης όπου θα γίνονται διανομές, καταστήματα, οδηγοί) στη διάρκεια της πανδημίας, τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Άλοκ Σάρμα, η υπηρεσία αρμόδια για την εφαρμογή της νομοθεσίας στους χώρους εργασίας (HSE) θα διασφαλίσει την εφαρμογή των κανόνων, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα καταγγελιών από τους πολίτες, όπως και η απαγόρευση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων εάν αποδειχτεί ότι παραβιάζονται κανόνες στους χώρους εργασίας. Από σήμερα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί στην παρουσίαση των δεδομένων της το νέο σύστημα συναγερμού πέντε επιπέδων για τον κορωνοϊό, βάσει του οποίου θα χαράσσεται η στρατηγική για την χαλάρωση των περιορισμών, και έχει αφαιρέσει τις διαφάνειες που συγκρίνουν τα δεδομένα για την πανδημία στη Βρετανία με αυτά των υπολοίπων χωρών.

Μεταξύ των δεδομένων που παρουσίασε ο ιατρικός επικεφαλής του NHS Αγγλίας, Στίβεν Πόουις, φαίνεται ότι μέχρι την 1η Μαΐου το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει 27.510 θανάτους από κορωνοϊό, επιβεβαιωμένους με διαγνωστικό τεστ, ενώ επίσης μέχρι την 1η Μαΐου η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε 36.591 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων των ύποπτων περιπτώσεων και αυτών που δεν είχαν εξακριβωθεί με διαγνωστικό τεστ. Συμπλήρωσε ότι ο ρυθμός θανάτων μειώνεται τόσο στα νοσοκομεία όσο και στα κέντρα φροντίδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments