Ελλάδα

Kορωνοϊός Ελλάδα: Ανησυχία για το συγχρωτισμό στις παραλίες την ώρα που οι νεκροί έφτασαν τους 153

Kορωνοϊός Ελλάδα: Ανησυχία για το συγχρωτισμό στις παραλίες την ώρα που οι νεκροί έφτασαν τους 153
Kορωνοϊός Ελλάδα: "Ο συγχρωτισμός δεν είναι καλό πράγμα, οι λαοθάλασσες του Σαββατοκύριακου δείχνουν δείχνουν μια υποεκτίμηση της κατάστασης" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.

Kορωνοϊός Ελλάδα: Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού  στη χώρα μας μέχρι και αυτήν τη ώρα είναι 18, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 2.744 σύμφωνα και με τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Επίσης, οι θάνατοι αυξήθηκαν στους  153. Έτσι, καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό στη χώρα μας. Ένας 88χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ κατέληξε ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 153. Ο ηλικιωμένος, που πέθανε, υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα η ανησυχία των ειδικών σχετικά με τον συγχρωτισμό σε πλατείες και παραλίες εντείνεται μέρα με τη μέρα. Συγκεκριμένα οι μη οργανωμένες παραλίες, το θέμα που απασχολεί τους ειδικούς είναι κατά πόσο μπορεί να ελεγχθεί ή και να αποτραπεί ο συγχρωτισμός σε αυτές, καθώς παραμονεύει ο κίνδυνος να μετατραπούν και οι παραλίες σε εστίες υπερμετάδοσης κορωνοϊού. «Οι λαοθάλασσες του Σαββατοκύριακου δείχνουν την ανάγκη μιας κοινωνικής επαφής, την οποία κατανοούμε. Αλλά δείχνουν και ταυτόχρονα, μια υποεκτίμηση της κατάστασης, σε κάποιες περιπτώσεις και άγνοια κινδύνου» είπε χαρακτηριστικά κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, κ. Τσιόδρας, προσθέτοντας πως «μας ενδιαφέρει ο συγχρωτισμός. Οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για παραλίες και ανοιχτούς χώρους είναι σε αυτό το πλαίσιο».

Τι θα συμβεί με τις οργανωμένες παραλίες

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσιόδρας δεν απέκλεισε το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών το προσεχές Σαββατοκύριακο, όταν η θερμοκρασία αγγίξει τους 35  βαθμούς. Ο συγχρωτισμός δεν είναι καλό πράγμα, υπογράμμισε. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας εκτίμησε ότι ο ιός στη χώρα μας ξεκίνησε κάποια στιγμή στα μέσα Φεβρουαρίου, τόνισε ωστόσο πως δεν μπορεί να είναι κατηγορηματικός για το αν υπήρξε και νωρίτερα. Παράλληλα, απέκλεισε τη θεωρία του «ασθενούς μηδέν», επισημαίνοντας ότι μπορεί η είσοδος του κορωνοϊού σε μια χώρα να έχει πολλαπλές πηγές. «Δεν έχει αλλάξει ο αναπαραγωγικός ρυθμός της πανδημίας» υπογράμμισε, αναφορικά με τις πρώτες εννέα μέρες από την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Τι είπε ο καθηγητής για το εμβόλιο κατά του ιού

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του ΠΟΥ, οκτώ υποψήφια εμβόλια βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών. Τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια αναμενόμενη χαλάρωση όλων μας. Χρειάζεται προσοχή. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε χθες πως χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα είδαν αύξηση σε αριθμούς νέων περιστατικών. Στις ΗΠΑ ο επικεφαλής επιστήμονας προειδοποιεί το Κογκρέσο για σταδιακή και όχι ταχεία άρση των περιορισμών. Στην Κίνα είδαν άνοδο περιστατικών στην Ουχάν, στην Κορέα επίσης. Στη Γερμανία είδαν άνοδο των αριθμών» τόνισε.

«Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε με υπεύθυνη συμπεριφορά και με καταγραφή των δεδομένων να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Με απλούς κανόνες υγιεινής και απόστασης. Αναγκαστικά θα μας συντροφεύουν, όχι για κακό λόγο, το επόμενο χρονικό διάστημα. Όχι σαν κάποιο απαγορευτικό, αλλά σαν μα συνεχής υπενθύμιση του πώς απλά μέτρα μπορεί να βοηθήσουν. Ο ιός θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσά μας. Εμείς θα βλέπουμε τα δεδομένα για να σβήσουμε μικρές φωτιές. Ο εργαστηριακός έλεγχος και η ιχνηλάτηση των επαφών και η επάρκεια για την φροντίδα θα είναι σημαντικά εργαλεία. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Είναι κρίσιμο αυτή την περίοδο. Δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η πάλη με τον ιό» ξεκαθάρισε.

Δέκα νέα κρούσματα του ιού στη Λάρισα:

Νέα κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν στον οικισμό της Νέας Σμύρνης μετά από την εξέταση των δειγμάτων από την ιχνηλάτηση που έγινε χθες, Δευτέρα. Στα 73 δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν 10 θετικά και αναμένονται κάποια ακόμη, όπως αναφέρει το larissanet.gr, τρία στο σύνολο τους, να εξεταστούν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται, ότι δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν την Κυριακή 10 Μαΐου στον ίδιο οικισμό. Πρόκειται για ένα βρέφος τριών μηνών και τη μητέρα του. Το παιδάκι είχε πυρετό και οι γιατροί έλαβαν δείγμα τόσο από το ίδιο όσο και από τη μητέρα του. Τελικά, το βρέφος βρέθηκε θετικό και η μητέρα του οριακά θετική. Μετά και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, οι γιατροί αποφάσισαν τη διακομιδή μητέρας και παιδιού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου θα τεθούν σε νοσηλεία σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments