Ελλάδα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Βουλή: Ένταση στον Άγνωστο Στρατιώτη με διαδηλωτές

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Βουλή: Ένταση στον Άγνωστο Στρατιώτη με διαδηλωτές
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είναι σε εξέλιξη μπροστά στη Βουλή. Οι εκπαιδευτικοί εναντιώνονται στα νέα κυβερνητικά μέτρα.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή με διαδηλωτές που προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Για πολλή ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονταν στα σκαλιά και φώναζαν συνθήματα. Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας εν μέσω κορωνοϊού, κάνοντας λόγο για έλλειψη διάθεσης διαλόγου από την κυβέρνηση, ενώ οι διατάξεις του νομοσχεδίου για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα αναμένεται να επιφέρει απολύσεις εκπαιδευτικών και συνολικά υποβάθμιση της Παιδείας.

Επιπλέον, από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ασκείται έντονη κριτική για τη θέσπιση ηλικιακού ορίου στις τάξεις των ΕΠΑΛ, κάνοντας λόγο για εξώθηση των μαθητών από τη δημόσια εκπαίδευση στα ιδιωτικά ΙΕΚ. Να σημειώσουμε ότι η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, στην οποία προβλέπεται η απευθείας μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές τάξεις για τους μαθητές που θα λείπουν δικαιολογημένα από τα σχολεία, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται έντονα και όπως λένε κάτι τέτοιο μετατρέπει σε reality ή σ’ ένα ιδιότυπο εκπαιδευτικό… Βig Βrother το σχολείο. Θέση στο θέμα πήρε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως την ώρα που η χρήση καμερών κρίθηκε καταρχήν νόμιμη από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια όπου είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 1.500 εκπαιδευτικοί, ενώ στη συνέχεια κατέφθασε και άλλος κόσμος. Στο συλλαλητήριο πήραν μέρος φοιτητές και μαθητές.

Δείτε φωτογραφίες

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments