Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός νεκροί σήμερα: 494 θάνατοι – 3.242 κρούσματα σε 24 ώρες

Βρετανία κορωνοϊός νεκροί σήμερα: 494 θάνατοι – 3.242 κρούσματα σε 24 ώρες
Βρετανία κροωνοϊός νεκροί σήμερα: Ακόμη 494 νεκρούς από κορωνοϊό θρηνεί η Βρετανία, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 33.186.

Βρετανία κροωνοϊός νεκροί σήμερα: Κατά 494 αυξήθηκαν οι νεκροί του κορωνοϊού στη Βρετανία τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 33.186. Την ίδια ώρα, καταγράφηκαν 3.242 νέα κρούσματα. Στο σύνολό τους οι νοσούντες είναι 229.705.

«Ανοίγει» ξανά η αγορά κατοικίας:

Το άνοιγμα της κτηματομεσιτικής αγοράς και των οικοδομικών εργασιών από σήμερα, μετά από εβδομάδες μέτρων λόγω του ιού, ανακοίνωσε ο υπουργός στέγασης και τοπικής αυτοδιοίκησης, Ρόμπερτ Τζένρικ, μεταξύ των άλλων αλλαγών που ξεκινούν, κυρίως στις εξωτερικές δραστηριότητες των πολιτών. Σε ότι αφορά την αγορά κατοικίας, είπε ότι από σήμερα θα μπορούν να λειτουργήσουν τα κτηματομεσιτικά γραφεία και θα είναι εφικτές οι επί τόπου επισκέψεις στα προς πώληση σπίτια – αν και συστήνονται οι online επιθεωρήσεις – επιτρέποντας σε έναν μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές που είχαν σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας.

Σχετικά με τις οικοδομικές εργασίες, ανέφερε ότι θα επιτραπεί η επέκταση του ωραρίου και των ημερών εργασίας, ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα τήρησης των μέτρων κοινωνικής απόστασης. Ο υπουργός ανέφερε ότι σταδιακά στο μέλλον θα επιτραπεί και η λειτουργία των κέντρων αναψυχής και αθλητισμού, όπως και των χώρων λατρείας. Για τα κέντρα φροντίδας, είπε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την επιπλέον διάθεση 600 εκατομμυρίων λιρών (στα ήδη 3,2 δισεκατομμύρια λίρες που είχαν διατεθεί), ως δαπάνη για την στήριξή τους, για προστατευτικό εξοπλισμό στο προσωπικό και διαγνωστικά τεστ.

Ξεκίνησε σήμερα το νέο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης ελεύθερων επαγγελματιών:

Περισσότεροι από 110.000 αυτοαπασχολούμενοι υπέβαλαν αιτήσεις για να λάβουν επιχορήγηση, μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη σήμερα του νέου προγράμματος στήριξης ελεύθερων επαγγελματιών. Σύμφωνα με στοιχεία που διέθεσε η εφορία, το κόστος των μέχρι στιγμής αιτήσεων που έχουν υποβληθεί ανέρχεται στα 340 εκατομμύρια λίρες.

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει επιχορήγηση στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν σταματήσει τις δραστηριότητες εξαιτίας της πανδημίας, ίση με το 80% του μέσου όρου των εμπορικών τους κερδών, η οποία θα δίνεται σε μία δόση με όριο τις 7.500 λίρες για να καλυφθούν οι απώλειες εισοδημάτων τριών μηνών. Τα χρήματα καταβάλλονται μέσα σε έξι εργάσιμες μέρες από την αίτηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments