Πως Να

Πως να επιλέξω το σωστό αντιηλιακό

Πως να επιλέξω το σωστό αντιηλιακό
Η προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, επιβάλλουν και τη σωστή χρήση αντιηλιακού. Δείτε τι πρέπει να αποφύγετε, αλλά και ποιο είναι το ιδανικότερο για εσάς.

Μιας που διανύουμε ημέρες ιδιαίτερης καλοκαιρίας, με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται στα ύψη, χρήζει άμεση ανάγκη να προμηθευτούμε,εάν δεν το έχουμε κάνει ήδη, το σωστό αντιηλιακό που θα λειτουργήσει ως ασπίδα στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Ο καρκίνος του δέρματος είναι πιο διαδεδομένος από ποτέ τα τελευταία χρόνια κυρίως, και αυτό γιατί δεν λαμβάνουμε ή αμελούμε τη σωστή προστασία απέναντι στον ήλιο. Για αυτό το λόγο παρακάτω παραθέτουμε οδηγίες για την επιλογή του σωστού αντιηλιακού.

Τι πρέπει να αποφύγουμε

Τα αντηλιακά έχουν διάφορα συστατικά, ωστόσο, το ΡΑΒΑ (παρα-αμινοβενζοϊκό οξύ) που χρησιμοποιείτε στα χημικά αντηλιακά, απορροφά τις ακτίνες UV και μετατρέπει την ακτινοβολία του ήλιου σε θερμική ενέργεια, γεγονός που το μετατρέπει σε απαγορευτικό.

Τι πρέπει να επιλέξουμε

  • Τα φυσικά αντηλιακά, που περιέχουν συστατικά όπως ο ψευδάργυρος του αζώτου και το διοξείδιο του τιτανίου, κάνουν τις ακτίνες του ηλίου να αλλάζουν πορεία και να σκορπίζονται μακριά από το δέρμα, πριν το διαπεράσουν, γεγονός που τα καθιστά προτιμητέα.
  • Yψηλό SPF: Στην αρχή του καλοκαιριού που το δέρμα μας δεν έχει φυσική προστασία ακόμα (Μελανίνη) χρησιμοποιούμε υψηλό SPF50, ενώ μετά από 10-15 ημέρες έκθεσης στον ήλιο μπορούμε να περάσουμε σε SPF30. Στην Ελλάδα ωστόσο που έχουμε ήλιο όλες τις εποχές, καλό είναι να φοράμε αντιηλιακή κρέμα νέας γενιάς όλο το χρόνο.
  • Να έχει υποαλλεργικό έλεγχο. Ο απλός δερματολογικός έλεγχος δεν είναι αρκετός για χρήση του προϊόντος σε κάποιο ευαίσθητο δέρμα. Ο υποαλλεργικός έλεγχος εξασφαλίζει την πολύ απαλή και ανεκτή σύνθεση του προϊόντος για όλες τις επιδερμίδες, ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες.

Τι αντιηλιακό να επιλέξετε για ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα

Τα ιδανικά αντηλιακά για όσους έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι όσα έχουν δείκτη προστασίας από 30 και πάνω, ενώ επιβάλλεται το αντιηλιακό να ανανεώνεται με μια καλή ποσότητα κάθε δύο ώρες, καθώς εάν μένει για πολλές ώρες χάνει την ιδιότητά του,  για όσο παραμένετε στον ήλιο και αμέσως μετά αφού βγείτε από την θάλασσα.

Τι αντιηλιακό να επιλέξετε για σκουρόχρωμη επιδερμίδα

Πολλοί άνθρωποι που έχουν πιο σκούρο δέρμα και μαυρίζουν εύκολα πιστεύουν πως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν αντηλιακό, καθώς καίγονται σπάνια. Ωστόσο, ακόμη και το μαύρισμα είναι το αποτέλεσμα της βλάβης του DNA έπειτα από την έκθεση του δέρματος στην επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Επίσης, πολλοί πιστεύουν ότι το αντιηλιακό θα αφήνει άσπρες κηλίδες στο σκουρόχρωμο δέρμα τους κάνοντας αντιαισθητική την εικόνα τους, ωστόσο τα νέα είναι ευχάριστα  καθώς πλέον υπάρχουν αρκετά προϊόντα που τα σωματίδια τους γίνονται ένα με το δέρμα και δεν ξεχωρίζουν. Αρκει ο δείκτης των αντιηλιακών που θα επιλέξετε να είναι 15+. Και να θυμάστε η αντιηλιακή προστασία θα πρέπει να είναι για όλους!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments