Πως Να

Εμβολιασμοί παιδιών: Πως να κλείσετε το ραντεβού

Εμβολιασμοί παιδιών: Πως να κλείσετε το ραντεβού
Εμβολιασμοί παιδιών: Η πλατφόρμα για τα εμβόλια στα παιδιά είναι πλέον ανοικτή και οι γονείς μπορούν να κλείνουν ραντεβού για τα παιδιά τους.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει την Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά την μετάλλαξη Όμικρον έχει αυξηθεί η μεταδοτικότητα. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ατόμων που νοσούν είναι τα παιδιά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών.

Ειδικότερα, άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά του κοροναϊού για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. Οι εμβολιασμοί ξεκινούν από την προσεχή Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου. Ο εμβολιασμός πρωτίστως θα προστατεύσει τα ίδια τα παιδιά, ενώ παράλληλα θα μειώσει τον αριθμό κρουσμάτων στο σχολείο και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανοσίας της κοινότητας γενικότερα, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού στους παιδίατρους

Σημειώνεται ότι το ο γενικός γραμματέας του υπ. Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είχε δηλώσει ότι αρχικά οι εμβολιασμοί θα γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα και στη συνέχεια θα μπορεί ο παιδίατρος κάθε οικογένειας να κάνει το εμβόλιο, καθώς και ότι θα μπορεί να εμβολιάζει και τον ενήλικα συνοδό.

«Συστήνουμε στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους» λένε οι παιδίατροι

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς μικρών παιδιών, δηλαδή της ομάδας 5 έως 11 ετών, ο κ. Νταλούκας επισημαίνει ότι «θα ξεκινήσουμε μόλις μας δώσουν το εμβόλιο. Ο κ. Θεμιστοκλέους με ενημέρωσε ότι με το πού θα έρθουν θα κάνουμε αίτημα στην ομάδα που έχει τα logistics των εμβολίων, θα πάμε στο εμβολιαστικό κέντρο που έχουμε δηλώσει και θα τα πάρουμε. Τότε θα ειδοποιήσουμε τους γονείς που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, σε εμάς, για εμβολιασμό και είναι σε λίστα αναμονής».

Σε αυτή τη φάση, τονίζει, «έχουμε αρκετά τηλεφωνήματα από γονείς, ρωτούν πότε θα έρθει. Φοβούνται και, δικαίως, ανησυχούν για τα κρούσματα στα σχολεία. Τα πράγματα είναι σοβαρά. Γι’ αυτό και θα πρέπει να εμβολιαστούν και τα μικρότερα παιδιά. Όσο εμβολιάζονται οι μεγάλες ηλικίες, το βάρος της πανδημίας μετατοπίζεται στις μικρότερες. Το είδαμε και με το στέλεχος Δέλτα αυτό».

Τη Δευτέρα 13/12 η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων

Στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων στη χώρα μας, των εταιριών Pfizer/BioNTech. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 25 Νοεμβρίου, ενέκρινε την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή, 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων.

Οι μελέτες έδειξαν ότι η παραγωγή αντισωμάτων με τη δόση των 10 μικρογραμμαρίων ήταν συγκρίσιμη με την δόση των 30 μικρογραμμαρίων που δίνεται σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.

Πού θα γίνονται οι εμβολιασμοί παιδιών

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. Στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν «καταδρομικοί εμβολιασμοί», όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments