Πως Να

Πως να σταματήσω την ημικρανία

Πως να σταματήσω την ημικρανία
Πως να σταματήσω την ημικρανία: Υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι για να σταματήσει κάποιος την ημικρανία.

Πως να σταματήσω την ημικρανία: Ο πονοκέφαλος είναι κάτι αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι καθημερινά. Ένας απλός πονοκέφαλος είναι ενοχλητικό, αλλά μπορεί να περάσει με ένα απλό χάπι. Ωστόσο υπάρχουν και οι άνθρωποι που έχουν θέμα με τις ημικρανίες. Πρέπει να τονιστεί ότι οι ημικρανίες δεν έχουν καμία σχέση με τον απλό πονοκέφαλο. Συγκεκριμένα ο πόνος είναι πιο έντονος και εμφανίζεται στο ένα ημισφαίριο του κρανίου.

Οι επιστήμονες έχουν πραγματοποιήσει πολλές έρευνες για να καταλάβουν τι προκαλεί την ημικρανία. Στρες, οι ορμονικές διαταραχές, οι αλλαγές στον ύπνο, η έντονη κούραση, η αλλαγή καιρού, το κάπνισμα, ορισμένες τροφές και ποτά καθώς και η αφυδάτωση είναι ορισμένοι από τους λόγους που προκαλούν ημικρανίες. Ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να αποφύγετε για να μειωθούν οι ημικρανίες. Για παράδειγμα να αποφύγετε κάποιες τροφές. Σχετική έρευνα έχει κάνει η ιστοσελίδα fmh.gr.

Ποιες είναι οι τροφές που μπορεί να προκαλέσουν ημικρανίες;

  • Τυριά μακράς ωρίμανσης

Η παρμεζάνα, το ελβετικό τυρί, το τσένταρ και το Brie, ανήκουν στα τυριά μακράς ωρίμανσης, τα οποία είναι πλούσια σε τυραμίνη, μια ουσία που συνδέεται με την πρόκληση ημικρανίας. Άλλες τροφές πλούσιες σε τυραμίνη είναι τα αλμυρα σνακ, τα τουρσιά και οι ελιές.

  • Αλκοόλ και κόκκινο κρασί

Αν και οποιοσδήποτε τύπος αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ημικρανία, το κόκκινο κρασί και τα σκουρόχρωμα λικέρ είναι οι πιο συχνοί ένοχοι λόγω των υψηλών επιπέδων τυραμίνης. Στο κόκκινο κρασί χρησιμοποιούνται επίσης τα θειώδη ως συντηρητικά που έχουν συνδεθεί με ημικρανίες. Το αλκοόλ στα ποτά προκαλεί αύξηση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Και οι δυο παραπάνω λόγοι προκαλούν πονοκέφαλο.

  • Καφές

Σε μικρές δόσεις μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του πόνου, γι’ αυτό και περιέχεται σε πολλά μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Αν όμως πίνετε πολύ καφέ και τον σταματήσετε απότομα, μπορεί να έχετε συχνά πονοκέφαλο. Το καλύτερο είναι να καταναλώνετε σταθερές ποσότητες καφέ.

  • Σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι άλλη μια τροφή που περιέχει τυραμίνη. Είτε πρόκειται για το ποσό που καταναλώνεται από συνήθεια είτε για το γεγονός ότι πολλές γυναίκες την καταναλώνουν κατά τη διάρκεια του στρες και των ορμονικών αλλαγών, δεν παύει να αποτελεί μια κοινή αιτία ημικρανίας.

  • Πρόσθετα σε τροφές και τεχνητά γλυκαντικά προκαλούν ημικρανίες

Ουσίες που προστίθενται σε τροφές για να τους δώσουν χρώμα και γεύση και να παρατείνουν τη διάρκειά τους, ενοχοποιούνται για ημικρανίες. Μία τέτοια ουσία είναι το γλουταμινικό μονονάτριο (MSG) που απαντάται συχνότερα στην κινέζικη κουζίνα, σε κατεψυγμένες τροφές και κονσερβοποιημενες σούπες. Το ίδιο ισχύει και για τα νιτρικά και νιτρώδη άλατα, τα οποία υπάρχουν στα αλλαντικά και στα επεξεργασμένα κρέατα και προκαλούν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων γεγονός που με τη σειρά τους προκαλεί ημικρανία. Ύποπτη θεωρείται και η ασπαρτάμη, ένα συνηθισμένο τεχνητό γλυκαντικό, που βρίσκεται σε ποτά διαίτης και γλυκά χαμηλών θερμίδων και πωλείται ως υποκατάστατο ζάχαρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments