Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: 428 νεκροί – 3.446 κρούσματα σε 24 ώρες

Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: 428 νεκροί – 3.446 κρούσματα σε 24 ώρες
Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: Στα 428 ανέρχονται τα θύματα του κορωνοϊού στη Βρετανία τις τελευταίες 24 ώρες. Την ίδια επιβεβαιώθηκαν 3.446 κρούσματα.

Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: Άλλοι 428 θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 33.614, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού ανέρχονται σε 233.151, αυξημένα κατά 3.446 στη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου.

Χθες, είχαν αναφερθεί 494 θάνατοι και 3.242 κρούσματα πράγμα που σημαίνει πως μέσα σε μία ημέρα αυξήθηκαν οι νοσούντες αλλά μειώθηκαν οι νεκροί. 

Στο μεταξύ, στην έρευνα που πραγματοποίησε το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 148.000 άνθρωποι στην Αγγλία έχουν προσβληθεί από τον ιό τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Η έρευνα βασίστηκε στην εξέταση 10.705 πολιτών από 5.000 και πλέον αγγλικά νοικοκυριά και για το διάστημα από τις 27 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου. Η ίδια μελέτη υπολογίζει ότι το 0,27% του πληθυσμού της Αγγλίας έχει προσβληθεί από τον ιό, ενώ έδειξε ότι η πιθανότητα να προσβληθεί κάποιος από τον ιό στην κοινότητα δεν διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία.

Επιπλέον, στοιχεία του NHS για τους 22.332 ανθρώπους που πέθαναν από τις 31 Μαρτίου, το 26% είχε διαβήτη, το 18% έπασχε από άνοια, το 15% είχε χρόνια πνευμονοπάθεια και 14% είχε πρόβλημα στα νεφρά. Τέλος, μελέτη του ανεξάρτητου Γραφείου Ευθύνης Προϋπολογισμού ανεβάζει το οικονομικό κόστος της πανδημίας για το βρετανικό κράτος στα 123,2 δισεκατομμύρια λίρες.

«Ανοίγει» ξανά η αγορά κατοικίας:

Το άνοιγμα της κτηματομεσιτικής αγοράς και των οικοδομικών εργασιών από χθες, μετά από εβδομάδες μέτρων λόγω του ιού, ανακοίνωσε ο υπουργός στέγασης και τοπικής αυτοδιοίκησης, Ρόμπερτ Τζένρικ, μεταξύ των άλλων αλλαγών που ξεκίνησαν, κυρίως στις εξωτερικές δραστηριότητες των πολιτών. Σε ότι αφορά την αγορά κατοικίας, είπε ότι πλέον θα μπορούν να λειτουργήσουν τα κτηματομεσιτικά γραφεία και θα είναι εφικτές οι επί τόπου επισκέψεις στα προς πώληση σπίτια – αν και συστήνονται οι online επιθεωρήσεις – επιτρέποντας σε έναν μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές που είχαν σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments