Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων
ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανοίγουν άρον – άρον τα εμπορικά κέντρα όπου μάλλον δεν κολλάει ο κορωνοϊός», αναφέρει ειρωνικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα από τις 18 Μαΐου. Θυμίζουμε ότι το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης προέβλεπε ότι τα εμπορικά κέντρα θαάνοιγαν ξανά την 1η Ιουνίου.

Η πορεία της πανδημίας, όμως, φαίνεται να έπεισε τους ιθύνοντες ότι μπορούν να ανοίξουν μια εβδομάδα νωρίτερα από τις αρχικές εκιμήσεις. Διαφορετική γνώμη έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που σημειώνει ότι: «Άλλο ένα κρούσμα κραυγαλέας αντίφασης στα πολλά μέτρα και σταθμά της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση μετά τη καραντίνα: Τη Δευτέρα ανοίγουν άρον – άρον τα μεγάλα πολυκαταστήματα, γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων, όπου μάλλον δεν κολλάει ο κορωνοϊός. Την ίδια ώρα, όμως, παραμένουν κλειστά και στο έλεός τους, τα μικρά καταστήματα εστίασης με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Εκεί που προφανώς ο κορωνοϊός κολλάει, τουλάχιστον μέχρι και την 1η Ιουνίου. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να μας πει και πάλι πόσο νοιάζεται για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα…».

Το άνοιγμα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης

Το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 θα ανοίξουν και πάλι τα εμπορικά καταστήματα (malls). Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα (malls), οι ζωολογικοί και βοτανολογικοί κήποι.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «θα ανακοινωθούν τα μέτρα και οι κανόνες για τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων», ενώ τόνισε πως «η κανονικότητα έρχεται νωρίτερα στη χώρα». Κατά τα λοιπά, αναμένεται να εκδοθεί και δελτίο Τύπου άμεσα από το υπουργείο αναφορικά με όλους τους κανόνες του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορωνοϊού επιτρέπει να ανοίξουν νωρίτερα τα εν λόγω πολυκαταστήματα. «Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, γιατί τηρήσαμε τα μέτρα με πειθαρχία και ο ιός γίνεται πιο αδύναμος επειδή όλοι τηρούμε τους κανόνες», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments