Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας ακόμη θάνατος – Στους 164 οι νεκροί στη χώρα μας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας ακόμη θάνατος – Στους 164 οι νεκροί στη χώρα μας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Πρόκειται για έναν άνδρα 71 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μεγαλώνει κι άλλο η λίστα με τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοιού στη χώρα μας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας 18 Μαίου έγινε γνωστός ένας ακόμη θάνατος ασθενή. Έτσι ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στη χώρα μας, έφτασε τους 164 μέχρι και αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για έναν άνδρα 71 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο ηλικιωμένος είχε υποκείμενα νοσήματα. Υπενθυμίζεται  ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, και ειδικότερα τον διευθυντή Υγειονομικού λοιμωξιολόγο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 15 ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.834 και οι νεκροί ανήλθαν στους 164 με τον νέο θάνατο που σημειώθηκε το πρωί της 18ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.834, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

  • Από αυτά, 613 (21.7%)θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • 1455 (51.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 9 (43.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 95.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Έχουμε 164 θανάτους συνολικά στη χώρα.
  • Οι 46 ήταν γυναίκες (28.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
  • Έχουν συνολικά ελεγχθεί 126283 κλινικά δείγματα.

Ευπαθείς ομάδες

Όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες, ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε τα εξής: «Η ευαλότητα ασθενών στη γρίπη, που νοσηλεύονται σε δομές είναι γνωστή. Με το νέο κορωνοϊό δεν βοηθάει η ανταλλαγή ασθενών, το επισκεπτήριο. Από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στη χωρα μας ήταν η προστασία ευπαθών ομάδων. Η κυριότερη ομάδα που έχει αυξημένο κίνδυνο είναι οι ηλικιωμένοι. Εάν δει κάποιος τις καμπύλες βλέπει ότι αυτή ανεβαίνει στις ηλικίες άνω των 65 ετών».

Παράλληλα συνέχισε λέγοντας πως πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους τηρώντας τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης, να φοράμε μάσκα, να πλένουμε τα χέρια μας. Ακόμη, πρέπει να τους δείχνουμε το ενδιαφέρον μας καλώντας τους στο τηλέφωνο, ή κάνοντας κλήση χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. «Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους, να αποφεύγουν τον συνωστισμό», τόνισε.

Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε και στις υψηλές θερμοκρασίες, επαναλαμβάνοντας πως τις ημέρες του καύσωνα θα πρέπει να μειώσουμε τη σωματική δραστηριότητα και να πίνουμε νερά.

Τέλος σχετικά με τα fake news, ανέφερε πως τις τελευταίες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας μία ενημέρωση για το διαδίκτυο. Από τα 150 βίντεο που υπάρχουν στο ΥouΤube και αφορούν τον κορωνοϊό, το 1/3 περιείχε αναληθείς πληροφορίες και συστάσεις για το κοινό. «Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τις πηγές που μελετάμε», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments