Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: 485 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Περισσότεροι από 16.000 στο σύνολο

Βραζιλία κορωνοϊός: 485 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Περισσότεροι από 16.000 στο σύνολο
Βραζιλία κορωνοϊός: Η πανδημία επελαύνει στη Λατινική Αμερική με τη Βραζιλία να πλήττεται βαριά μετρώντας καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς και θετικά κρούσματα.

Βραζιλία κορωνοϊός: Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Βραζιλία αυξήθηκε κατά σχεδόν 8.000 στα 241.080 σε 24 ώρες, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά 485 στους 16.118 νεκρούς. Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να εξακριβώσουν τα αίτια άλλων 2.450 θανάτων. Ως χθες 94.112 ασθενείς είχαν αναρρώσει, ενώ 130.840 παρέμεναν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η Βραζιλία καταγράφει τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Λατινική Αμερική. Επισήμως, το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε την 26η Φεβρουαρίου. Όμως την περασμένη Τρίτη, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι είχαν εντοπιστεί 39 πιθανά κρούσματα από τον κορωνοϊό τον Ιανουάριο, κάτι που ακόμη προσπαθεί να επαληθεύσει. Οι αρχές στην πολιτεία Σεαρά λένε ότι ο πρώτος άνθρωπος που παρουσίαζε συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ζήτησε ιατρική βοήθεια την 1η Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας έχει ανακοινώσει πως αναμένει σταθεροποίηση της κατάστασης τον Ιούλιο και την έναρξη της πτωτικής πορείας της επιδημιολογικής καμπύλης τον Αύγουστο. Ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στη Βραζιλία ενδέχεται να είναι ως και δεκαπενταπλάσιος από αυτόν που ανακοινώνεται επίσημα, καθώς δεν γίνονται γενικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις, κατά ειδικούς.

Αυτά, την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας, Ζαϊχ Μπολσονάρου, βρέθηκε σε διαδήλωση υπέρ της άρσης των μέτρων, βγάζοντας μάλιστα φωτογραφίες με παιδιά, συνεχίζοντας τις πιέσεις για να επανεκκινήσει η οικονομία. Ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων από τον κορωνοϊό στη Βραζιλία ενδέχεται να είναι ως και δεκαπενταπλάσιος από αυτόν που ανακοινώνεται επίσημα, καθώς δεν γίνονται γενικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις, κατά ειδικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments