Ελλάδα

Ουρές στην υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη

Ουρές στην υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη
Και σήμερα συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου στην υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη.

Και σήμερα Τρίτη παρατηρήθηκε συνωστισμός έξω από την υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη από μετανάστες οι οποίοι έσπευσαν με τα χαρτιά στα χέρια για να λύσουν τα ζητήματά τους. Ήδη από χθες που άνοιξε και πάλι η συγκεκριμένη υπηρεσία ο κόσμος που έφθασε στα γραφεία ήταν αρκετός με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες του Pagenewws.gr παρόλο που σήμερα τοποθετήθηκαν κάποια κάγκελα εν τούτοις υπήρξε συνωστισμός από μετανάστες οι οποίοι έσπευσαν για να λύσουν τις προσωπικές τους υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις επόμενες δυο εβδομάδες η Υπηρεσία Ασύλου η οποία είχε μείνει κλειστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα εξετάζει πρόσφυγες ενώ θα πραγματοποιούνται και συνεντεύξεις. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η υπηρεσία άνοιξε χωρίς κάποια ενημέρωση προς τους πρόσφυγες ώστε να μην δημιουργούνται αυτές οι ουρές και το συνωστισμός και μάλιστα χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, ενώ και στην Υπηρεσία τα άτομα που εργάζονται δεν είναι όλοι στις θέσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Δηλαδή οι εργαζόμενοι είναι πιο λίγοι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις. Αυτό που παρατηρήθηκε επίσης είναι πως αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες δεν φορούσαν την απαραίτητη μάσκα.

Να επισημανθεί ότι χθες Δευτέρα που παρατηρήθηκε μεγαλύτερος συνωστισμός, ήταν δεκάδες εκείνοι, πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν διανυκτερεύσει έξω από την Υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη, ενώ ήδη από τις πολύ πρωινές ώρες ο κόσμος μαζευόταν. Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμη παραμένει ο περιορισμός εξόδου από τις προσφυγικές δομές, με αποτέλεσμα πολλές χιλιάδες ενδιαφερόμενοι να μην έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στην υπηρεσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments