Ελλάδα

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για τα κρούσματα – 4 νέα – 2.840 συνολικά – 165 νεκροί

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για τα κρούσματα – 4 νέα – 2.840 συνολικά – 165 νεκροί
Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για τα κρούσματα: Κανένας συμπολίτης μας δεν έφυγε από τη ζωή λόγω κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Έτσι, τα θύματα παραμένουν στα 165. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα, με τους νοσούντες να ανέρχονται πλέον στους 2.840.

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για τα κρούσματα: Ευχάριστα είναι τα νέα από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν μειωθεί αισθητά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 4 ενώ συνολικά οι νοσούντες στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 2.840. Οι νεκροί -όπως φαίνεται και στο infographic– παραμένουν στους 165 καθώς από χθες δεν εξέπνευσε κανένας ασθενείς. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

“Ανακοινώνονται 4 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.840, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες. Από αυτά, 616 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1475 (52%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών.
  • 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 95.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 95 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 165. Οι 47 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 136.001 κλινικά δείγματα”.

Στους 165 οι νεκροί:

Στους 165 παραμένουν οι νεκροί. Το τελευταίο θύμα του ιού στην Ελλάδα είναι μια γυναίκα 66 ετών, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο ΝΙΜΙΤΣ το πρωί της Δευτέρας. Η 66χρονη έπασχε κατά πληροφορίες από καρκίνο του παχέος εντέρου. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του άλλος ένας συμπολίτης μας. Πρόκειται για έναν άνδρα 71 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Μέχρι το τέλος Μαΐου θα ισχύει η υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα Notam. Ποιες οι εξαιρέσεις:

Σημειώνεται, πως μέχρι το τέλος του Μαΐου παρατείνεται το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα, σχετική Notam. Θυμίζουμε ότι κάθε επιβάτης που φτάνει στη χώρα θα πρέπει να μπαίνει προληπτικά σε καραντίνα 14 ημερών για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), προχώρησε στην έκδοση αεροπορικής οδηγίας (Notam) που αφορά περιορισμούς επιβατών, οι οποίοι εισέρχονται από το εξωτερικό στην Ελλάδα για λόγους προστασίας από την πανδημία Covid-19.

Με την αεροπορική οδηγία (Notam) παρατείνεται έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59 το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας 14 ημερών για επιβάτες (όλων των εθνικοτήτων) που φτάνουν στην χώρα μας από το σύνολο των διεθνών προορισμών. Από τους περιορισμούς λόγω του Covid-19 εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες επιβατών:

  • Επιβάτες πτήσεων διαμετακόμισης (Passengers in transit)
  • Όλα τα πληρώματα αεροσκαφών (Flight Crew)
  • Επιβάτες κρατικών πτήσεων (State Flights)
  • Επιβάτες πτήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (Sanitary Flights)
  • Επιβάτες πτήσεων ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (Humanitarian Flights)
  • Επιβάτες πτήσεων που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (Emergency Flights)
  • Επιβάτες στρατιωτικών πτήσεων (Military Flights)
  • Επιβάτες εμπορευματικών πτήσεων (Cargo Flights)
  • Eπιβάτες πτήσεων της Frontex

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments