Διεθνή

Μεξικό κορωνοϊός: 155 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – 2414 νέα κρούσματα

Μεξικό κορωνοϊός: 155 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – 2414 νέα κρούσματα
Μεξικό κορωνοϊός: Η πανδημία συνεχίζει να αφήσει το στίγμα της στη χώρα, με τους Μεξικανούς να συνεχίζουν να μετρούν θύματα και επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Μεξικό κορωνοϊός: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψε 155 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 2.414 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τα κρούσματα να ξεπερνούν πλέον τα πενήντα χιλιάδες, την ώρα που οι αρχές ετοιμάζονται να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα και να επιτρέψουν την επανέναρξη της λειτουργίας επιχειρήσεων που θεωρούνται απαραίτητες, στις οποίες συγκαταλέγονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, κάτι για το οποίο πίεζε έντονα τελευταία η Ουάσινγκτον.

Πλέον ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη μεξικανική επικράτεια ανήλθε σε 5.332 νεκρούς επί συνόλου 51.633 κρουσμάτων μόλυνσης. Στελέχη του υπουργείου Υγείας του Μεξικού επιμένουν να σημειώνουν πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης είναι πολύ υψηλότερος, καθώς εκτιμούν πως τα περισσότερα δεν έχουν διαγνωστεί.
Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση του Μεξικού ανακοίνωσε το σχέδιό της για την επανέναρξη κατά στάδια από 1ης Ιουνίου της οικονομικής δραστηριότητας, η οποία έχει ανασταλεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Την Παρασκευή, η κυβέρνηση ανέφερε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες ίσως εξαιρεθούν από το lockdown πριν από την 1η Ιουνίου, εάν εφαρμόζουν μέτρα ασφαλείας.

Ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αρχίσει να σταθεροποιείται την τελευταία εβδομάδα στην πόλη του Μεξικού και τη μητροπολιτική περιοχή της, που θεωρείται εστία του κορωνοϊού. Στελέχη του μεξικανικού ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στην πραγματικότητα ενδέχεται να είναι ως και εννεαπλάσιος από αυτόν που αποτυπώνουν τα επίσημα δεδομένα, διότι πολλοί άνθρωποι που έχουν προσβληθεί δεν πάνε σε γιατρούς, δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα, ή δεν διαγνώστηκαν.

Στο Μεξικό καταγράφεται λίγο υψηλότερη θνητότητα της COVID-19 από τον μέσο όρο στις άλλες χώρες του κόσμου, εξαιτίας του γεγονότος ότι ασυνήθιστα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει σοβαρές υποκείμενες παθήσεις όπως διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση αλλά και παχυσαρκία, σύμφωνα με ειδικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments