Πολιτική

Ευγένιος Ρωσσίδης Μητσοτάκης: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του ομογενή πολιτικού στις ΗΠΑ

Ευγένιος Ρωσσίδης Μητσοτάκης: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του ομογενή πολιτικού στις ΗΠΑ
Ευγένιος Ρωσσίδης Μητσοτάκης: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Ευγένιου Ρωσσίδη έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευγένιος Ρωσσίδης Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στους οικείους του Ευγένιου Ρωσσίδη, του πρωτοπόρου ομογενή πολιτικού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του αναφέρει: «Η είδηση του θανάτου του Ευγένιου Ρωσσίδη γεμίζει θλίψη τον Ελληνισμό της Αμερικής, αλλά και όλους όσοι συνεχίζουμε στα βήματα της εθνικής προσπάθειας που και εκείνος χάραξε. Ο Ευγένιος Ρωσσίδης υπήρξε ο πρώτος ομογενής μας που, με έγκριση της Γερουσίας, ανέλαβε θέση στην εκτελεστική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ένας από τους πρώτους που συνέλαβαν τη σημασία της πολιτικής οργάνωσης των Ελλήνων της Αμερικής, ιδρύοντας το “American Hellenic Institute”. Μια ισχυρή φωνή υπέρ του Δικαίου και των συμφερόντων του Ελληνισμού. Αλλά και μία διαχρονική γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη πατρίδα του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτει ακόμα ότι: «Η κληρονομιά του μένει φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές, καθώς εδράζεται σε ισχυρά θεμέλια και διαπνέεται από οικουμενικές αρχές: Την φιλοπατρία και τον σεβασμό στο Δίκαιο και τη Δημοκρατία. Για αυτό και το εθνικό του αποτύπωμα θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός σήμερα έστειλε και μήνυμα για την Ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων. «Πριν από έναν αιώνα, οι Έλληνες του Πόντου έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς θηριωδίας. Διώχθηκαν, εκτοπίστηκαν, αφανίστηκαν. Όσοι γλίτωσαν, άφησαν πίσω τις πατρογονικές εστίες για να αναστηθούν στην μητέρα-πατρίδα. Με τη λύρα τους να θρηνεί ακόμη τον ξεριζωμό. Αλλά και με το δοξάρι της να τραγουδά την ελπίδα. Και να ζητά δικαίωση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Η Πολιτεία ανταποκρίθηκε ομόψυχα στο αυτονόητο καθήκον της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Και αγωνίζεται για τη διεθνοποίηση και την παγκόσμια προβολή της. Ταυτόχρονα η Ελλάδα ενσωματώνει στη νέα πορεία της το δυναμισμό των παιδιών της του Πόντου. Εκείνων που κρατούν ζωντανή τη μνήμη και τις παραδόσεις του τόπου τους. Θα τιμούμε την «Ημέρα Μνήμης» μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης!». mitsotakis-9

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments