Τεχνολογία

Softomotive: Η Microsoft προχώρησε στη μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας ελληνικών συμφερόντων

Softomotive: Η Microsoft προχώρησε στη μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας ελληνικών συμφερόντων
Softomotive: Η Microsoft έκανε μια ιστορική εξαγορά για την Ελληνική Start up κοινότητα.

Softomotive: Τα τελευταία χρόνια οι Ελληνικές Start up εταιρίες έχουν κάνει άλματα προόδου. Αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο από μια ιστορική εξαγορά που πραγματοποιήθηκε. Συγκεκριμένα η Microsoft ανακοίνωσε μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές εταιρείας τεχνολογίας με ελληνικό άρωμα. Πρόκειται για την την εταιρεία Softomotive που ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού ρομποτικής αυτοματοποίησης διαδικασιών σε επιχειρήσεις (Robotic Process Automation – RPA).

Με την πάροδο των ετών η εταιρία κατάφερε να εξελιχθεί σε δυνατός παίκτης της αγοράς. Το πελατολόγιο της έχει φθάσει να περιλαμβάνει περισσότερες από 9000 επιχειρήσεις παγκοσμίως, τις οποίες βοηθά να αυτοματοποιήσουν τις λειτουργίες τους. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Microsoft δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο ύψος της εξαγοράς, ωστόσο όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ που καλύπτουν ρεπορτάζ τεχνολογίας σύμφωνα, το deal ενδεχομένως να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό την καθιστά την μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας που έχει προέλθει από το ελληνικό «οικοσύστημα» των startups.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 η Softomotive μετέφερε την έδρα της στο Λονδίνο, ενώ απέκτησε γραφείο και στη Νέα Υόρκη.Στην σχετική ανακοίνωση της Microsoft αναφέρεται ότι, το βασικό προϊόν που είναι το Winautimation θα περιληφθεί στην οικογένεια Microsoft Power Automate.

Σύμφωνα μ την ανακοίνωση, σε συνδυασμό με το Power Automate, το WinAutomation θα δώσει στους πελάτες επιπλέον επιλογές για δημιουργία RPA για προσωπικούς υπολογιστές, ώστε ο καθένας να μπορεί να δημιουργήσει ένα ρομπότ και να αυτοματοποιήσει εργασίες που βασίζονται σε Windows. Η συνδυαστική λύση θα επιτρέψει επίσης τη σύνδεση RPA σε πολλές νέες εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως το SAP και με παραδοσιακές εφαρμογές τερματικών παλαιότερης τεχνολογίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments