Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: 338 νεκροί – 2.615 κρούσματα σε 24 ώρες

Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: 338 νεκροί – 2.615 κρούσματα σε 24 ώρες
Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: Κατά 338 αυξήθηκαν τα θύματα του κορωνοϊού στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλαμ επιβεβαιώθηκαν 2.615 νοσούντες.

Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: Ξεπέρασαν τους 36.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς σημειώθηκαν 338 νέοι θάνατοι σε σύγκριση με χθες. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε πως 250.908 είναι τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στη χώρα μέχρι και την Πέμπτη, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 2.615 νέα κρούσματα.

Συνολικά, οι νεκροί έχουν φτάσει στους 36.042, με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό, πως ένα δισεκατομμύριο δόσεις του πιθανού εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα αναπτύξει η φαρμακευτική εταιρεία «AstraZeneca», εκ των οποίων, τα 300 εκατομμύρια προορίζονται για τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Reuters, αν και δεν έχει βρεθεί ακόμη το εμβόλιο που μπορεί να μας προφυλάξει από τη νόσο Covid-19, οι χώρες ανά την υφήλιο κάνουν αγώνα δρόμου για να λάβουν τις περισσότερες δόσεις.

Ύστερα από εντολή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ έδωσε το «πράσινο φως» για την χορήγηση του ποσού των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην έρευνα της AstraZeneca προκειμένου να εξασφαλίσει 300 εκατομμύρια δόσεις για τις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι, το εμβόλιο που ήταν γνωστό ως «ChAdOx1 nCoV-19» και τώρα ονομάζεται «AZD1222», παρασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εγκρίθηκε ως πατέντα από την AstraZeneca.

Η Βρετανία έχει ήδη εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου με τα πρώτα 30 εκατομμύρια από αυτές να παραδίδονται τον Σεπτέμβριο. Η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου «AZD1222» ξεκίνησε τον περασμένο μήνα σε δείγμα πάνω από χιλίων εθελοντών, ηλικίας από 18 έως 55 ετών, σε τρία κέντρα στη Νότια Αγγλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments