Πολιτική

Κασιδιάρης: Νέα διάσπαση στη Χρυσή Αυγή – Ιδρύει δικό του εθνικιστικό μόρφωμα

Κασιδιάρης: Νέα διάσπαση στη Χρυσή Αυγή – Ιδρύει δικό του εθνικιστικό μόρφωμα
Κασιδιάρης: Άλλη μία διάσπαση έγινε στη Χρυσή Αυγή αφού το νούμερο 2 της ναζιστικής οργάνωσης αποχώρησε για να ιδρύσει δικό του εθνικιστικό μόρφωμα.

Κασιδιάρης: Άλλη μια διάσπαση έγινε στη Χρυσή Αυγή με τους υπόδικους πρώην βουλευτές να αποχωρούν ένας ένας από το… καράβι που βουλιάζει. Μετά τον Γιάννη Λαγό, αποχώρησε το Νο 2 της ναζιστικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης που ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει νέο εθνικιστικό μόρφωμα. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος με βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Η δικαιολογία για το ότι ο υπόδικος πρώην βουλευτής δεν μετέχει πλέον στη Χρυσή Αυγή είναι επειδή «η πρόταση που κατέθεσε για πλήρη αναδιοργάνωση και ανανέωση δεν έγινε αποδεκτή. Έγιναν εκτενείς συζητήσεις, αλλά, δυστυχώς -αναφέρει- υπήρξε απόλυτη διαφωνία». Ο Κασιδιάρης καλεί τους υπέρμαχους του κινήματος να μπουν στην ιστοσελίδα του να εγγραφούν και να δώσουν ιδέες για το νέο μόρφωμα, το οποίο θα αποκτήσει έμβλημα και όνομα σε δύο εβδομάδες.

Ο υπόδικος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ανακοίνωσε την ίδρυσή του, με φιλοσοφία αντίστοιχη «με αυτά που κυριαρχούν εκλογικά σε ολόκληρη την Ευρώπη» το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου. Η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες. Μέχρι τότε η δίκη θα έχει υπερβεί τα πέντε χρόνια από την έναρξή της και ο αριθμός των συνεδριάσεων θα πλησιάζει τις πεντακόσιες.

Oι κατηγορούμενοι στη δίκη είναι 68, οι 39 αντιμετωπίζουν το αδίκημα της ένταξης ή διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι βαρύνονται επιπλέον και µε άλλα κακουργήματα (συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, απόπειρα ανθρω­ποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων στις 12 Ιουνίου 2012 και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των συνδικαλιστών/µελών του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013).

Αναμενόμενη η αποχώρηση

Η αποχώρηση Κασιδιάρη δεν ήταν μη αναμενόμενη. Το pagenews.gr έγραφε στις 18 Μαΐου: «Η ήττα της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εκλογές έφερε εξελίξεις στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος εδώ και σχεδόν ένα χρόνο βλέπει ηγετικά στελέχη να του έχουν γυρίσει την πλάτη. Μετά τον Λαγό, τον Γερμενή και τον Ηλιόπουλο, πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν ότι και το πρωτοπαλίκαρο και υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης είναι έτοιμος να εγκαταλείψει το κόμμα, αν δεν το έχει ήδη πραγματοποιήσει, την ίδια στιγμή που αναμένονται οι δικαστικές αποφάσεις για τις ποινές που θα επιβληθούν σε πρώην ηγετικά στελέχη της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments