Ελλάδα

Ανακοίνωση σήμερα 22 Μαΐου για τα κρούσματα – 21 νέα – 2.873 συνολικά – 169 νεκροί

Ανακοίνωση σήμερα 22 Μαΐου για τα κρούσματα – 21 νέα – 2.873 συνολικά – 169 νεκροί
Ανακοίνωση σήμερα 22 Μαΐου για τα κρούσματα: Ένας συμπολίτης μας έφυγε από τη ζωή λόγω κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Έτσι, τα θύματα αυξήθηκαν στα 169. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα και 2.873 συνολικά.

Ανακοίνωση σήμερα 22 Μαΐου για τα κρούσματα: Αυξημένος είναι ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων κορωνοϊού, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 21 ενώ συνολικά οι νοσούντες στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 2.873. Οι νεκροί -όπως φαίνεται και στο infographic– αυξήθηκαν στους 169 καθώς εξέπνευσε ένας ασθενής.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

“Ανακοινώνονται 21 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, 19 εκ των οποίων αφορούν γνωστές συρροές κρουσμάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.873, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 612 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1446 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 19 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών.
  • 6 (31.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 89.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 169 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 49 ήταν γυναίκες (29.0%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 147.958 κλινικά δείγματα”.

Στους 169 οι νεκροί:

Τελευταίο θύμα του ιού στη χώρα μας είναι ένας άνδρας 79 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Με αυτό τον θάνατο ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 169. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και αρτηριακή υπέρταση).

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη στη Λάρισα:

Δώδεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σήμερα, Παρασκευή, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας των τελευταίων ιχνηλατήσεων που πραγματοποιήθηκαν στον οικισμό των Ρομά, τα 10 προέκυψαν από τα τελευταία 107 δείγματα που ελήφθησαν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα άλλα δύο άτομα μετέβησαν μόνα τους στο νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων που εμφάνισαν. Υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και αποδείχτηκε ότι είναι θετικά στη νόσο Covid-19. Ειδικότερα πρόκειται για έναν 46χρονο που ήδη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και μία 21χρονη έγκυο. Μετά και τις εξελίξεις αυτές, οι ειδικοί υποχρεώνονται πλέον να προχωρήσουν σε νέα ιχνηλάτηση στα συγγενικά πρόσωπα των δύο τελευταίων.

Εκεί συμβαίνουν οι περισσότερες μεταδόσεις της νόσου σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα:

Στα μέρη που συμβαίνουν οι περισσότερες μεταδόσεις του κορωνοϊού αναφέρθηκε στην χθεσινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας. «Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας», επισήμανε ο καθηγητής και τόνισε πως θεωρείται βέβαιο να υπάρξει δεύτερο κύμα και στην Ευρώπη. Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως κατοικίες μεταναστών, μπαρ, πλοία, κρουαζιερόπλοια, θέρετρα σκι, διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην επιδημία. Μάλιστα, σημείωσε πως οι περισσότερες μεταδόσεις της νόσου συμβαίνουν στα συγκεκριμένα μέρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments