Ελλάδα

Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης κορωνοϊός: Παράταση των μέτρων έως τις 7 Ιουνίου

Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης κορωνοϊός: Παράταση των μέτρων έως τις 7 Ιουνίου
Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης κορωνοϊός: Η απόφαση αφορά τα ΚΥΤ όλης της χώρας και τις δομές φιλοξενίας της Ριτσώνας, της Μαλακάσας και του Κουτσόχερου.

Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης κορωνοϊός: Σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου παρατείνονται έως τις 7 Ιουνίου τα περιοριστικά μέτρα που είχαν λάβει οι αρμόδιοι φορείς, έχοντας ως απώτερο σκοπό την αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού για τους διαμένοντες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης όλης της χώρας και στις δομές φιλοξενίας της Ριτσώνας, της Μαλακάσας και του Κουτσόχερου.

12 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα

Δώδεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν την Παρασκευή στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας των τελευταίων ιχνηλατήσεων που πραγματοποιήθηκαν στον οικισμό των Ρομά, τα 10 προέκυψαν από τα τελευταία 107 δείγματα που ελήφθησαν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα άλλα δύο άτομα μετέβησαν μόνα τους στο νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων που εμφάνισαν. Υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και αποδείχτηκε ότι είναι θετικά στον Covid 19. Ειδικότερα πρόκειται για έναν 46χρονο που ήδη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και μία 21χρονη έγκυο. Μετά και τις εξελίξεις αυτές, οι ειδικοί υποχρεώνονται πλέον να προχωρήσουν την Παρασκευή σε νέα ιχνηλάτηση στα συγγενικά πρόσωπα των δύο τελευταίων.

Υπενθυμίζεται ότι  το απόγευμα της Πέμπτης ανακοινώθηκαν 3 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2853. Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55,2% αφορά άνδρες, ενώ τα 612 (21,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.436 (50%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 168 άνθρωποι. Οι 49 (29,2%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments