Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: Νέα εκτόξευση των νεκρών – 150 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες – 3.249 συνολικά οι νεκροί

Ρωσία κορωνοϊός: Νέα εκτόξευση των νεκρών – 150 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες – 3.249 συνολικά οι νεκροί
Ρωσία κορωνοϊός: Η χώρα ανακοίνωσε 8.894 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 326.448, ενώ οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό ανέρχονται σε 3.249.

Ρωσία κορωνοϊός: Ο φονικός ιός δείχνει και πάλι “τα δόντια του” στη Ρωσία, καθώς σημειώθηκε νέα εκτόξευση των θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες με 150 επιπλέον νεκρούς. Ωστόσο,  η πανδημία του κορωνοιού μοιάζει να σταθεροποιείται στη χώρα αναφορικά με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Συνολικά 3.249 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Ρωσία από την πανδημία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η Ρωσία ανακοίνωσε 8.894 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 326.448.

Η κατάσταση της πανδημίας στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου διαφέρει ανά περιφέρεια, με τη Μόσχα να παραμένει το επίκεντρό της. Το Νταγκεστάν, μια φτωχή δημοκρατία στον Καύκασο, είναι αντιμέτωπη με μια “ υγειονομική” καταστροφή, γεγονός που ανάγκασε τις κεντρικές αρχές να δράσουν. Όμως η κατάσταση εν γένει μοιάζει να σταθεροποιείται, με τα νέα κρούσματα να παραμένουν εδώ και αρκετές ημέρες κάτω από το όριο των 9.000 και τη χώρα να γνωρίζει για πρώτη φορά την Τετάρτη μείωση κατά 633 στον αριθμό των ασθενών.

Συνολικά ο αριθμός των ιαθέντων από την covid-19 ανέρχεται σε 99.825, ενώ οι ασθενείς είναι 223.374. Πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό: ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, που πλέον έχει αναρρώσει, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και αρκετοί υπουργοί και υφυπουργοί. Πιο πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Μόσχας πιθανότατα με κορονοϊό.

Τέλος, επικριτές της Μόσχας αμφισβητούν την ακρίβεια του ποσοστού θνησιμότητας, το οποίο είναι μικρό σε σχέση με τη δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ, κατηγορώντας τις ρωσικές αρχές ότι δεν υπολογίζει όλους τους θανάτους. Από την πλευρά της η Μόσχα απορρίπτει αυτές τις καταγγελίες, διευκρινίζοντας ότι σε αντίθεση με τις άλλες χώρες, μετρά τους θανάτους αιτία των οποίων είναι ο κορωνοϊός και προτάσσοντας την έγκαιρη λήψη προληπτικών μέτρων και τη μαζική διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments