Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Σήμερα ξεκινούν τα Πανεπιστήμια και οι έλεγχοι κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ σε μικρά νησιά

Στέλιος Πέτσας: Σήμερα ξεκινούν τα Πανεπιστήμια και οι έλεγχοι κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ σε μικρά νησιά
Στέλιος Πέτσας: Από σήμερα επίσης επιτρέπονται και οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά, ενώ θα πραγματοποιούνται και έλεγχοι κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ στα μικρά νησιά, ενώ ξεκινούν και οι εργαστηριακές ασκήσεις με περιορισμούς στον αριθμό των φοιτητών στα Πανεπιστήμια.

Στέλιος Πέτσας: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ξεκίνησε με την ανακοίνωση ότι «θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων καθώς και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί». Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στα καθημερινά βήματα επανεκκίνησης της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας επισημαίνοντας:

«Σήμερα γίνεται ένα ακόμη βήμα. Τα καλά επιδημιολογικά δεδομένα που οφείλονται στην προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί φέρνουν το άνοιγμα της εστίασης πιο μπροστά απ’ ό, τι προέβλεπε το αρχικό σχέδιο. Από σήμερα επίσης επιτρέπονται και οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά. Ξεκινά το yachting για να ακολουθήσει την 1η Ιουνίου το άνοιγμα των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας και των κατασκηνώσεων. Ανοίγουν με κανόνες και προϋποθέσεις οι ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Επιτρέπεται και η επαναλειτουργία των κέντρων διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και παιδιών με αναπηρίες».

Τι ανέφερε για τα πανεπιστήμια

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε επίσης ότι «ξεκινούν στα Πανεπιστήμια οι εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις με περιορισμούς στον αριθμό των φοιτητών. Για τους φοιτητές αυτούς ανοίγουν και οι φοιτητικές εστίες». Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία «από σήμερα κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία «Σύμπλευση» ξεκινούν δειγματοληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορονοϊό σε μικρά νησιά. Οι εξετάσεις θα γίνονται με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ από κοινού με τους γιατρούς και τους εθελοντές της «Σύμπλευσης» η οποία θα διαθέτει τα φουσκωτά και τα πληρώματά της για τη μεταφορά των κλιμακίων και των δειγμάτων».

«Κάνουμε ένα ακόμη βήμα, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η επαναλειτουργία των δημοτικών, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων» τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

«Σχεδόν 3 μήνες τώρα εργαζόμαστε συλλογικά, Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα, για να προσαρμόσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία στα νέα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης», σημείωσε. Παράλληλα αναφέρθηκε στην εφαρμογή της εκ αποστάσεως εκπαίδευσης, τη δημιουργία νέου ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου και στην «ταχύτατη προσαρμογή όλων» στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής. «Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία», επεσήμανε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ανακοινώνοντας το άνοιγμα και των υπόλοιπων δομών της Εκπαίδευσης. Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε αναλυτικά στους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στο να παρθεί η τελική απόφαση για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments