Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα κρούσματα σήμερα 27 Μαΐου: 18 νέα – 2.903 συνολικά – 173 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα κρούσματα σήμερα 27 Μαΐου: 18 νέα – 2.903 συνολικά – 173 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα κρούσματα σήμερα 27 Μαΐου: Στους 173 παραμένουν οι νεκροί του φονικού ιού στην Ελλάδα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ακόμη, καταγράφηκαν 18 νέα κρούσματα στη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.903.

Ανακοίνωση για τα κρούσματα σήμερα 27 Μαΐου: Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας ενημέρωσε όπως κάθε απόγευμα το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, οι περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 18 ενώ συνολικά οι νοσούντες στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 2.903. Οι νεκροί –όπως φαίνεται και στο infographic– παραμένουν στους 173.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ανακοινώνονται 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Τα 11 αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων και τα 2 έλεγχο επαναπατρισθέντων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2903, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 627 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1645 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών.
  • 4 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Το 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 102 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 173. Οι 52 ήταν γυναίκες (30.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες.  Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 166.245 κλινικά δείγματα”.

Στους 173 οι νεκροί:

Άλλος ένας θάνατος από τις επιπλοκές του κορωνοϊού προστέθηκε στη χώρα μας το απόγευμα της Δευτέρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 173. Τελευταίο θύμα είναι μία γυναίκα 79 ετών, που κατέληξε στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Σύμφωνα με τις πληροφορίες έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Πρόσφυγες έσπασαν την καραντίνα από τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι:

Μετά  και τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, μια ομάδα προσφύγων και μεταναστών έσπασε την καραντίνα σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετανάστες και πρόσφυγες έφυγαν από το ξενοδοχείο, στο οποίο φιλοξενούνται, καθώς διακινήθηκε η πληροφορία πως η νέα καραντίνα δεν ήταν νόμιμη και έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης και συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου. Η δομή μπήκε και πάλι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων καθώς τρία από τα 125 δείγματα που έλαβε τη Δευτέραο ΕΟΔΥ βγήκαν θετικά στον ιό

Τρία θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι. Τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας προχωρούν σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων για χρονικό διάστημα 15 ημερών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ενώ στη δομή μετέβη και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Να σημειωθεί, επίσης, ότι θα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η είσοδος στους εργαζόμενους της δομής σε αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και στο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments