Τεχνολογία

Windows 10: Οι μεγάλες αλλαγές που προχωρά η Microsoft

Windows 10: Οι μεγάλες αλλαγές που προχωρά η Microsoft
Windows 10: Το επόμενο διάστημα η Microsoft θα προχωρήσει σε αλλαγές προκειμένου να γίνει το λειτουργικό της ευκολότερο στη χρήση.

Windows 10: Μπορεί εδώ και πολλά χρόνια να αποτελεί το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο οι άνθρωποι της Microsoft θέλουν πάντα να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό. Γι’αυτό ετοιμάζουν κάποιες αλλαγές στα Windows 10 προκειμένου να γίνουν πιο εύκολα στη χρήση για όλους τους ανθρώπους που τα έχουν στους υπολογιστές τους.

Η σειρά των βελτιώσεων αφορά στα χαρακτηριστικά λειτουργίας των Windows, ώστε να είναι πιο ευκρινή και απλά, ακόμα και για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Για παράδειγμα ο κέρσορας γίνεται ευκολότερος να τον δεις και να τον ακολουθήσεις, διαθέτοντας πια ενσωματωμένο μεγεθυντικό φακό.

Οι αλλαγές στο Narrator

Την ίδια στιγμή συναντάμε βελτιώσεις στο ίδιο το εργαλείο του μεγεθυντικού φακού (Magnifier), με φωνητικές λειτουργίες ανάγνωσης κειμένου. Το ίδιο θα συμβεί και στο Narrator, το ενσωματωμένο στα Windows πρόγραμμα ανάγνωσης της οθόνης. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Microsoft οι αλλαγές θα εγκαινιαστούν στο update του Μαΐου, με τον κέρσορα του ποντικιού να μπορεί πλέον να αλλάζει μέγεθος και χρώμα ακόμα και σε περιβάλλοντα κειμένου.

Ο μεγεθυντικός φακός θα μπορεί τώρα να διαβάζει και κείμενο στα προγράμματα περιήγησης (Edge, Chrome και Firefox) και τις εφαρμογές (Word, Outlook και Powerpoint). Τέλος, με τις σημαντικές αλλαγές στο Narrator, μπορείς πλέον να χρησιμοποιήσεις τα Windows ακόμα κι αν δεν μπορείς να δεις την οθόνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments