Διεθνή

Τραμπ για Twitter: “Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020”

Τραμπ για Twitter: “Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020”
Τραμπ κατηγορεί Twitter: Ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε με νέες αναρτήσεις του στο Twitter, ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την "ελευθερία του λόγου"

Τραμπ κατηγορεί Twitter: O Aμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την άνευ προηγουμένου κίνηση των διαχειριστών του να επισημάνουν δύο αναρτήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ ως παραπλανητικές, ενώ κατήγγειλε με δύο νέες αναρτήσεις του στο Twitter – ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!». «Το  Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Το  Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Ωστόσο, αφορμή αυτού του ξεσπάσματος του Ρεπουμπλικανού στάθηκε η απόφαση του Twitter νωρίτερα να τοποθετήσει ειδική σήμανση σε νήμα αναρτήσεων του Αμερικανού προέδρου για τις επιστολικές ψήφους, προτρέποντας τους αναγνώστες του να «ενημερωθούν για τα γεγονότα», παραπέμποντάς τους σε σελίδα με υλικό που αντικρούει τον ισχυρισμό του Τραμπ πως η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου αποτελεί μέρος σχεδίου να γίνει «νοθεία», προκειμένου ο αρχηγός του κράτους να ηττηθεί στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

 

Απαγόρευση εισόδου αλλοδαπών από τη Βραζιλία στις ΗΠΑ, λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη Βραζιλία 

 Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε στην κίνηση της απαγόρευσης εισόδου αλλοδαπών προερχόμενων από τη Βραζιλία στις ΗΠΑ, λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη Βραζιλία, όπου καταμετράται ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στον πλανήτη. Όλοι οι μη Αμερικανοί που βρίσκονταν στη Βραζιλία ως και 14 ημέρες πριν αιτηθούν να τους επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ θα βλέπουν στο εξής τα αιτήματά τους να απορρίπτονται, ξεκαθαρίζει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που υπογράφεται από την εκπρόσωπο Τύπου της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι.

Το διμερές εμπόριο δεν αναμένεται να επηρεαστεί από το μέτρο αυτό

«Ο πρόεδρος ανέλαβε αποφασιστική δράση για να προστατεύσει τη χώρα μας αναστέλλοντας την είσοδο αλλοδαπών που βρίσκονταν στη Βραζιλία για περίοδο 14 ημερών πριν ζητήσουν να τους επιτραπεί η έλευση στις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το μέτρο θα «συμβάλλει να εξασφαλιστεί ότι οι αλλοδαποί που βρίσκονταν στη Βραζιλία δεν θα γίνουν αιτία επιπλέον μολύνσεων στη χώρα μας», προστίθεται.

Ποιοι εξαιρούνται

Από το μέτρο εξαιρούνται οι πολίτες των ΗΠΑ, οι σύζυγοί τους και οι μόνιμοι κάτοικοι. Ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι ελπίζει πως η απαγόρευση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα. «Όμως εξαιτίας της κατάστασης στη Βραζιλία, θα λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε. Για την ώρα, συμπλήρωσε ο Ο’ Μπράιεν, η απαγόρευση αφορά μόνο τη Βραζιλία· οι άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής θα αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απαγορεύσει την είσοδο σε ταξιδιώτες από την Κίνα, χώρες της Ευρώπης, τον Καναδά και το Μεξικό. Παράλληλα ο Τραμπ θεωρείται πως έχει στενή σχέση με τον βραζιλιάνο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου. Ο μεγιστάνας υποδέχθηκε τον ακροδεξιό πρόεδρο της πολυπληθέστερης χώρας της Λατινικής Αμερικής τον Μάρτιο στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλωνόταν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments