Πολιτική

ΗΠΑ Έβρος: Κάλεσμα στην Τουρκία για αποκλιμάκωση της έντασης

ΗΠΑ Έβρος: Κάλεσμα στην Τουρκία για αποκλιμάκωση της έντασης
ΗΠΑ Έβρος: Σε συνεχή διάλογο με την Αθήνα και την Άγκυρα βρίσκεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με στόχο την μείωση της έντασης στον Έβρο.

ΗΠΑ Έβρος: Σύσταση στην Τουρκία να κάνει πίσω τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο και να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της με την Ελλάδα έκανε σήμερα ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, ο κ. Πάλμερ μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης στη δεξαμενή σκέψης German Marshall Fund δήλωσε:

«Οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης. Όταν βρέθηκα στην Αλεξανδρούπολη μίλησα για την πίεση που υπάρχει στα ελληνικά σύνορα, δηλαδή στα σύνορα Τουρκίας – ΕΕ. Κάλεσα την Τουρκία να εργαστεί στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των εντάσεων». Είπε ακόμα: «Υπάρχουν προκλήσεις από τουρκικά μαχητικά τις οποίες έχει επισημάνει η ελληνική κυβέρνηση. Εργαζόμαστε με τους συμμάχους μας έτσι ώστε να προωθήσουμε τον διάλογο και την υπεύθυνη διαχείριση σε σημεία που υπάρχουν διαφωνίες. Να εργαστούμε έτσι ώστε να αποκλιμακωθούν τα σημεία τριβής έτσι πριν εξελιχθούν σε κρίσεις».

Στον Έβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης:

«Με απόλυτη ψυχραιμία, με σχέδιο και στρατηγική φυλάσσουμε τα σύνορά μας, διαχειριζόμαστε το προσωπικό μας. Θα κατασκευάσουμε το φράχτη μας στη βάση των συμφερόντων της χώρας .Οι φύλακες είναι εδώ, η FRONTEX είναι εδώ και η μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής όσο η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί μαζί με τους κατοίκους της περιοχής», διαβεβαίωσε από την Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, ο κ. Χρυσοχοΐδης, διευκρίνισε ότι η σημερινή παρουσία του στο Νομό «δεν αποτελεί είδηση. Με εντολή και ταυτόχρονα συντονισμό του πρωθυπουργού, υλοποιούμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο με απόλυτη ψυχραιμία. Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί υπηρετούμε ένα σχέδιο, δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτε το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας ανησυχεί διαρκώς, η ασφάλειά μας», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι στον Έβρο «χτυπάει η καρδιά της πατρίδας, εδώ φυλάσσονται σύνορα, συντονίζουμε το έργο της ασφάλειας και προστασίας των συνόρων, σε καθημερινή βάση. Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, καμία ολιγωρία και χρειάζεται πάντα ν’ αποφεύγουμε τον εφησυχασμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments