Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος για τραπεζοκαθίσματα: Να εφαρμοστούν από όλους τους δήμους οι ρυθμίσεις για την εστίαση

Τάκης Θεοδωρικάκος για τραπεζοκαθίσματα: Να εφαρμοστούν από όλους τους δήμους οι ρυθμίσεις για την εστίαση
Τάκης Θεοδωρικάκος για τραπεζοκαθίσματα: Ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να προσαρμοσθούν όλοι οι δήμοι στις ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για την άδεια ειδικού σκοπού.

Τάκης Θεοδωρικάκος για τραπεζοκαθίσματα: Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 και στον Real fm ζήτησε να προσαρμοσθούν όλοι οι δήμοι στις ρυθμίσεις που νομοθέτησε το υπουργείο Εσωτερικών, με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς επιπλέον δημοτικά τέλη.  «Η Αυτοδιοίκηση που μέσα σε όλη αυτήν την κρίση με τη συνεργασία της με το υπουργείο Εσωτερικών και το σύνολο της κυβέρνησης αναδείχθηκε σε πόλο αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, τώρα οφείλει να μετατραπεί σε πυλώνα που θα συμβάλλει στην τόνωση και στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Γι’ αυτό θα πρέπει να εφαρμόσει τις ρυθμίσεις που ψηφίσαμε για τα καταστήματα εστίασης, με τον πιο ευέλικτο, ισορροπημένο και αποτελεσματικό τρόπο. Το υπ’ αριθμόν ένα θέμα που μας καίει είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τι ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών για την άδεια ειδικού σκοπού

Όσον αφορά τις άδειες ειδικού σκοπού ο κ. Θεοδωρικάκος  είπε ότι ισχύει η απόφαση για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας ειδικού σκοπού να χρεώνεται μία κανονική στους εργαζόμενους γονείς του δημοσίου που είναι αναγκασμένοι να φυλάσσουν τα παιδιά τους, κάτω των 15 ετών, όταν αυτά δεν βρίσκονται στο σχολείο. Θύμισε επίσης ότι από την πρώτη ΠΝΠ της 11ης Μαρτίου το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει τη δυνατότητα μειωμένου ωραρίου κατά 25%, χωρίς περικοπή μισθού,στους γονείς που επιβάλλεται να πάρουν τα παιδιά τους όταν αυτά σχολάνε νωρίς, καθώς δεν λειτουργούν τα ολοήμερα σχολεία. 

Αναφορικά με το καθεστώς εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων σημείωσε ότι από τη νέα σχολική χρονιά πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών είναι να γίνουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ώστε να έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.  Σε ό,τι αφορά στην τρέχουσα περίοδο υπενθύμισε ότι έχει δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να χρησιμοποιήσουν εργαζομένους, του ιδίου τομέα, από τα ΚΑΠΗ που είναι κλειστά, να προσλάβουν με τετράμηνα προσωπικό κι επιπλέον έχουν δοθεί ακόμη 2 εκατομμύρια  για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών.  

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τον υπουργό Εσωτερικών να αναφέρεται στα ζητήματα που προκύπτουν από το άνοιγμα των καταστημάτων με τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, αλλά και τις άδειες ειδικού σκοπού:

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments