Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: «Όπως αντιμετωπίσαμε τον κορωνοϊό τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι και το καλοκαίρι»

Βασίλης Κικίλιας: «Όπως αντιμετωπίσαμε τον κορωνοϊό τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι και το καλοκαίρι»
Βασίλης Κικίλιας: Ο υπουργός Υγείας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο Υγείας έχει ενιαίο σύστημα διαχείρισης για όλα τα νησιά μας, ενώ αναφέρθηκε και στα επαρκή μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς σε όλα τα νησιά.

Βασίλης Κικίλιας: Σε συνέντευξή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha, ανέφερε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε αυτές τις υγειονομικές συνθήκες, έτσι ώστε με ασφάλεια ο κόσμος να επιστρέψει στην εργασία του και να έχουμε και τουρισμό και πρόσθεσε ότι «αυτό γίνεται, όπως βλέπετε, λελογισμένα, με κανόνες. Με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με την κοινωνία, θέλουμε να τη συνεχίσουμε και να την ενδυναμώσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά, το οποίο, όπως είπε, θα ανακοινώσει αναλυτικά τις προσεχείς ημέρες το υπουργείο Υγείας. «Όπως αντιμετωπίσαμε τον κορωνοϊό τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι και το καλοκαίρι. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει ενδυνάμωση και διασύνδεση όλων των δομών υγείας, νοσοκομείων, κέντρων υγείας, περιφερειακών ιατρείων, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς σε όλα τα νησιά

Συγκεκριμένα ανέφερε ο υπουργός Υγείας:

  • 687 επιπλέον προσλήψεις υγειονομικών στα νησιά μας από 1.100 εγκρίσεις που αναμένεται να δρομολογηθούν.
  • Επιπλέον διαγνωστικά τεστ και ένα σχέδιο διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα, υπό την επίβλεψη του ΕΚΑΒ.
  • Και επίσης, περαιτέρω εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας από τον ΕΟΔΥ»

Οι επιστήμονες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, μας λένε ότι θα υπάρχει ένα δεύτερο κύμα, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας και τόνισε πως «το ύψος του κύματος και την έντασή του, το αν θα μεταλλαχθεί ή όχι ο ιός και πώς αυτό θα έρθει στη χώρα μας έναντι άλλων χωρών αυτό μένει να το δούμε. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να ετοιμάσω το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλα τα σενάρια», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα δείτε στο παρακάτω βίντεο: Ξεκινησαν  πριν λίγε ημέρες οι έλεγχοι των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ και στα νησιά, για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον κορωνοϊό. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments