Πολιτική

Νίκος Δένδιας για ένταξη Ελλάδας σε ΕΟΚ: Η ΕΕ παραμένει το μεγαλύτερο εγχείρημα συνεργασίας στην ανθρωπότητα

Νίκος Δένδιας για ένταξη Ελλάδας σε ΕΟΚ: Η ΕΕ παραμένει το μεγαλύτερο εγχείρημα συνεργασίας στην ανθρωπότητα
Νίκος Δένδιας για ένταξη Ελλάδας σε ΕΟΚ: Ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή τη συμπλήρωση 41 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης Ένταξης της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη.

Νίκος Δένδιας για ένταξη Ελλάδας σε ΕΟΚ: Μήνυμα για τη συμπλήρωση 41 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης Ένταξης της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη έστειλε μέσω ανάρτησής του στο Τwitter o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «H Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει το μεγαλύτερο εγχείρημα συνεργασίας και κοινής πολιτικής κρατών στην ανθρωπότητα, με την ανάγκη προάσπισης των αρχών και των αξιών της να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ», αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Με αφορμή την επέτειο 41 χρόνων από την Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έκανε τη δική του ανάρτηση στο Twitter.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, με ανάρτησή του στο twitter έστειλε το δικό του μήνυμα για τα 41 χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Ζάππειο έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανάρτησή του στο twitter. «Σαν σήμερα, 41 χρόνια πριν, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διασφάλισε με την υπογραφή του τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μεγάλο ταξίδι της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Σήμερα το όραμα της ενωμένης και ισχυρής Ευρώπης είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Στις 28 Μαΐου 1979, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο, υπεγράφη η Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Συγκεκριμένα, πριν από 41 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής καλωσόριζε στο Ζάππειο τους τότε Ευρωπαίους ηγέτες για την υπογραφή της συνθήκης ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Ζάππειο Μέγαρο, όταν και υπεγράφη η Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, ο τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, προέβη στις ακόλουθες επισημάνσεις αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments