Πολιτική

Τζέφρι Πάιατ: Σκληρή ανακοίνωση από τη ρωσική πρεσβεία για τον Αμερικανό πρέσβη

Τζέφρι Πάιατ: Σκληρή ανακοίνωση από τη ρωσική πρεσβεία για τον Αμερικανό πρέσβη
Τζέφρι Πάιατ: Ο Αμερικανός πρέσβης έκανε δηλώσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που ενέπλεξαν και τη Ρωσία με αποτέλεσμα η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα να αντιδράσει έντονα.

Τζέφρι Πάιατ: «Πόλεμος» με δηλώσεις και ανακοινώσεις έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ και της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Με μια «σκληρή» ανακοίνωση απάντησε η ρωσική πρεσβεία στις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, όπου ενέπλεξε και τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο MEGA για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποστήριξε ότι: «αν θα υπήρχε οποιαδήποτε κλιμάκωση, οι μόνοι που θα επωφελούντο από αυτή, θα ήταν οι αντίπαλοί μας. Ο νικητής θα είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι αυτοί που αντιτίθενται την ευρωατλαντική κοινότητα με τις αξίες και τις αρχές από αυτή και οι θεσμοί της αντιπροσωπεύει».

Έντονη ήταν η αντίδραση της ρωσικής πλευράς, σε πολύ αυστηρό ύφος, καθώς η ανακοίνωση της πρεσβείας της χώρας αναφέρει: «Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία.

Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή».

Μήνυμα ελληνικού ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Να θυμίσουμε ότι σήμερα υπήρξε και απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ προς την Τουρκία. Η ελληνική πλευρά με αυστηρή ανακοίνωση τονίζει ότι η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να κάνει ανθρωπιστικά μαθήματα. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παίξει το παιχνίδι που θέλει η Άγκυρα. «Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που εγκαλεί την Ελλάδα πως δεν σέβεται «όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό».

«Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση. Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments