Καιρός

Καιρός σήμερα: Η πρόγνωση για την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Καιρός σήμερα: Η πρόγνωση για την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
Οι καταιγίδες συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή. Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που υπήρχαν από το διάστημα και την Πεντέλη μετά τη χθεσινή καταιγίδα.

Καιρός σήμερα: Μπορεί να είναι Μάιος, αλλά οι βροχές και οι καταιγίδες μας συντροφεύουν αυτές τις τελευταίες μέρες. Δίνουν, όμως, και μερικές πανέμορφες εικόνες.

Εντυπωσιακά βίντεο από την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Αττική καταγράφηκαν από το μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11, καθώς και το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στο παρακάτω βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τόσο την κίνηση των νεφώσεων όσο και τους κεραυνούς, οι οποίοι σημειώνονται με κίτρινα σημεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κεραυνική δραστηριότητα ενισχύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας διατηρείται εξασθενημένη κυρίως πάνω από θαλάσσιες περιοχές, λόγω της υγρασίας και των υψηλότερων θερμοκρασιών που διατηρούν αυτές.

Εικόνες που προκαλούν εντύπωση από τις καταιγίδες που έπληξαν την Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης, κατέγραψε και η μετεωρολογική κάμερα που βρίσκεται στην Πεντέλη.

Η αναλυτική πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Παρασκευή 29 Μαΐου

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
  • Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια μέχρι το απόγευμα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments