Διεθνή

Αίγυπτος κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων – 1.127 νέες περιπτώσεις σε ένα 24ωρο

Αίγυπτος κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων – 1.127 νέες περιπτώσεις  σε ένα 24ωρο
Αίγυπτος κορωνοϊός: Με 1.127 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των ασθενών ανέρχεται σε 20.793 άτομα. Ακόμη, σημειώθηκαν 29 θάνατοι με τα θύματα να αγγίζουν συνολικά τα 845.

Αίγυπτος κορωνοϊός: O φονικός ιός συνεχίζει να σαρώνει την Αίγυπτο, αφού σημειώθηκε νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων του κορωνοϊού με 1.127 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τον συνολικό τους αριθμό να ξεπερνάει πλέον και τις είκοσι χιλιάδες, φτάνοντας τα 20.793 άτομα. Παράλληλα σημειώθηκαν άλλοι 29 θάνατοι με τα θύματα συνολικά στα 845 άτομα. Ακόμη, ο σύμβουλος του Αιγύπτιου Προέδρου για θέματα υγείας Άουαντ Ταγκ Ελ Ντιν δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη που είχε με το Πανεπιστήμιο της Τάντας ότι η χώρα απέχει δύο εβδομάδες από την κορύφωση της καμπύλης των κρουσμάτων, γεγονός που πιθανόν να σχετίζεται και με το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες οι Αιγύπτιοι γιόρτασαν το μικρό Μπαϊράμι που ακολούθησε τη λήξη του Ραμαζανιού. Σημειώνεται, πάντως ότι έως τώρα 5.395 ασθενείς πήραν εξιτήριο ενώ 6.019 συνολικά άτομα παρουσιάζονται πλέον αρνητικοί στον κορωνοιό.

Γερμανία

Συνεχίζουν να αυξάνονται ακόμη τα κρούσματα καθώς μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 741 κρούσματα με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 180.458 ως σήμερα. Παράλληλα ακόμα 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, με τα θύματα να φτάνουν πλέον τους 8.450 νεκρούς συνολικά. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο αριθμός των θανάτων είναι μεν μικρότερος από αυτόν της προηγουμένης (62), αλλά αυτός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν είναι υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο εικοσιτετράωρο (353). των θανάτων είναι μεν μικρότερος από αυτόν της προηγουμένης (62), αλλά αυτός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν είναι υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο εικοσιτετράωρο (353).

ΗΠΑ

Οι θάνατοι στις ΗΠΑ από τον φονικό ιό, δυστυχώς δεν έχουν τέλος. Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 χθες Πέμπτη καταγράφηκαν 1.297 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες. Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός κάνει τους νεκρούς στις ΗΠΑ να ανέρχονται πλέον σε 101.573 , η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα της πανδημίας. Το όριο των 100.000 νεκρών ξεπεράστηκε μία ημέρα νωρίτερα. Παράλληλα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε χθες Πέμπτη τα συλλυπητήριά του μέσω του λογαριασμού του στο Twitter στους οικείους των θυμάτων της πανδημίας. «Βρεθήκαμε μόλις σε ένα πολύ θλιβερό ορόσημο με τους θανάτους από την πανδημία του  κορωνοϊού να φθάνουν τους 100.000. Προς όλες τις οικογένειες και τους φίλους όσων πέθαναν, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή συμπάθειά μου και αγάπη για όλα όσα αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι υποστήριζαν και αντιπροσώπευαν. Ο Θεός μαζί σας!», ήταν το tweet που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments