Οικονομία

Mιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Η συνολική χρηματοδότηση θα ξεπερνά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 7 χρόνια

Mιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Η συνολική χρηματοδότηση θα ξεπερνά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 7 χρόνια
Mιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: "Φιλόδοξη και γενναία" η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πακέτο στήριξης των 33,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.

Mιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο Σκάι, ανέφερε ότι η συνολική χρηματοδότηση για την Ελλάδα, μαζί με τα κονδύλια του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, θα ξεπερνά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα επτά χρόνια. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε φιλόδοξη και γενναία την πρόταση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής σύμφωνα με την οποία το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα ανέρχεται σε 33,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Δουλέψαμε σκληρά και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τον πρωθυπουργό, για να βγει η χώρα μας πιο κερδισμένη», επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης. «Με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύψους 750 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Ευρώπη βγαίνει πιο δυνατή και πιο ενωμένη». Σχετικά με τα περίπου 33 δισεκατομμύρια ευρώ του πακέτου στήριξης για την Ελλάδα, επισήμανε ότι τα χρήματα αυτά έρχονται προσθετικά στα περίπου 20 δισ. ευρώ του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού που διαπραγματεύεται η χώρα μας. Διευκρίνισε, ακόμη, ότι στο μεγαλύτερο μέρος τους πρόκειται για επιχορηγήσεις και για προγράμματα ΕΣΠΑ, όσον αφορά δε το ποσό που αντιστοιχεί σε δανεισμό, δεν υπάρχουν μνημονιακές υποχρεώσεις” κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Από τη 1η Ιουνίου το πρόγραμμα SURE της Κομισιόν για την περίοδο Ιούνιος- Ιούλιος-Αύγουστος με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς και ο δανεισμός από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ.) για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι τον Οκτώβριο θα καταθέσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτεραιότητές της για την αξιοποίηση των πόρων που της αναλογούν από το «Ταμείο Ανάκαμψης» που πρότεινε η Κομισιόν, ενώ πρόσθεσε ότι οι ελληνικές προτάσεις θα έχουν δύο σκέλη:

  • την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό σε εισόδημα, απασχόληση, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δημόσια υγεία
  • τις προτεραιότητες για την ανάκαμψη της οικονομίας τα επόμενα έτη

Ο υπουργός σε συνέντευξη του στο MEGA, είπε ότι επιδίωξη της χώρας είναι, στο πλαίσιο ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου προγράμματος, η άμεση βοήθεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ανέφερε, επίσης, πως βούληση της κυβέρνησης, και όχι μόνον της ελληνικής, είναι κάποιες εκταμιεύσεις από τους πόρους του Ταμείου να πραγματοποιηθούν εντός του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments