Αθλητισμός

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ Λίβερπουλ: Οι «κόκκινοι» διαμαρτυρήθηκαν για τη ρατσιστική δολοφονία

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ Λίβερπουλ: Οι «κόκκινοι» διαμαρτυρήθηκαν για τη ρατσιστική δολοφονία
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ Λίβερπουλ: Στην επέτειο του ενός χρόνου από την κατάκτηση του Champions League, η Λίβερπουλ προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση που δείχνει ότι είναι μεγάλη ομάδα εντός και εκτός γηπέδου.

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ Λίβερπουλ: Σαν σήμερα, την 1η Ιουνίου του 2019, η Λίβερπουλ σήκωσε το Champions League για 6η φορά με αντίπαλο την Τότεναμ στον τελικό της Μαδρίτης. Στην επέτειο του ενός χρόνου η Λίβερπουλ προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση μεγάλης αξίας. Οι παίκτες της γονάτισαν στην προπόνηση της ομάδας, καταγγέλλοντας τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Η ομάδα όχι μόνο στήριξε τους παίκτες και το τεχνικό τιμ σε αυτή τους την ενέργεια, αλλά ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας τη φωτογραφία από τη σημερινή προπόνηση. Η φωτογραφία έγινε πρώτο θέμα σε πολλά αθλητικά σάιτ, καθώς οι εξελίξεις στις ΗΠΑ με τις μαζικές διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 46χρονου Φλόιντ απασχολούν όλο τον πλανήτη.

Δείτε την ανάρτηση της αγγλικής ομάδας

Διαμαρτυρίες και στην Bundesliga

Να θυμίσουμε ότι στους αγώνες του Σαββατοκύριακου στην Bundesliga τέσσερις ποδοσφαιριστές εξέφρασαν το αίτημα για δικαιοσύνη στην υπόθεση της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από τον ρατσιστή αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν.

Ο Τζέιντον Σάντσο σκόραρε στο παιχνίδι με την Πάντερμπορν και έδειξε την μπλούζα που φορούσε κάτω από τη φανέλα του: Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ. Ο Άγγλος μέσος της Ντόρτμουντ έκανε χατ-τρικ και η Μπορούσια νίκησε 6-1, αλλά η κίνηση του αξίζει πολλά περισσότερα από τη μεγάλη ποδοσφαιρική του αξία.

Το ίδιο έκανε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ο Ασράφ Χακίμι που πέτυχε το 4ο γκολ της Ντόρτμουντ στο 85′. Ο Μαροκινός άσος φορούσε ένα αντίστοιχο T-shirt κάτω από τη φανέλα της Μπορούσια.

Ο Μάρκους Τουράμ σημείωσε επίσης γκολ στο παιχνίδι της Γκλάντμπαχ με την Ουνιόν Βερολίνου (4-1) για την Μπουντεσλίγκα και γονάτισε διαμαρτυρόμενος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Να τονίσουμε ότι τόσο η Ντόρτμουντ, όσο και η Γκλάντμπαχ στήριξαν τους ποδοσφαιριστές τους αφού ανέβασαν στους επίσημους λογαριασμούς τους τις κινήσεις που έκαναν. Θυμίζουμε ότι αυτή την κίνηση που επέλεξε ο Τουράμ, την έκανε και ο Κόλιν Κάπερνικ στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο όταν ακουγόταν ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ ως διαμαρτυρία για τις ρατσιστικές δολοφονίες στη χώρα.

Όταν ο Κόλιν Κάπερνικ γονάτιζε ενάντια στον ρατσισμό και τις δολοφονίες μαύρων πολιτών

Το Σάββατο 30 Μαΐου ο Αμερικανός παίκτης της Σάλκε, Γουέστον ΜακΚένι φόρεσε περιβραχιόνιο στο παιχνίδι με τη Βέρντερ Βρέμης, απαιτώντας και αυτός «Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments