Διεθνή

Κύπρος κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα σε μια μέρα

Κύπρος κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα σε μια μέρα
Κύπρος κορωνοϊός: Σύμφωνα με τις κυπριακές Αρχές, πέντε είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Κύπρος κορωνοϊός: Πέντε είναι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Κύπρο. Σύμφωνα με την ενημέρωση των κυπριακών υγειονομικών Αρχών, αυτός ήταν ο απολογισμός σε σύνολο 1.504 τεστ.

Από σύνολο 160 δειγμάτων που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες εντοπίστηκαν τρία κρούσματα, από το σύνολο 104 δειγμάτων που διεκπεραιώθηκαν από τα Μικροβιολογικά εργαστηρίων των Γενικών Νοσοκομείων εντοπίστηκε ένα κρούσμα και από σύνολο 616 δειγμάτων από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων έχει φτάσει τα 949.

«Με τα στοιχεία που ανακοινώνουμε σήμερα δεν προκύπτει κάποια δραστική αλλαγή στην επιδημιολογική εικόνα που γνωρίζουμε. Τα δεδομένα παραμένουν αρκετά ικανοποιητικά και η επιστημονική επιτροπή είναι πολύ ευχαριστημένη για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον πληθυσμό», τόνισε ο Λεόντιος Κωστρίκκης. Επίσης, με βάση τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 3 άτομα. Διασωληνωμένοι παραμένουν τρεις ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η εικόνα από την Ελλάδα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην Ελλάδα έφυγαν από τη ζωή έχοντας χάσει τη μάχη με τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 179. Συγχρόνως – όπως φαίνεται και στο infographic– επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα και συνολικά 2.918.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον κορωνοϊό, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι σήμερα, 1 Ιουνίου 2020, και ώρα 15:00. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.918, εκ των οποίων 55.1% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι είναι τέσσερις, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (75.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 2918 κρουσμάτων, 637 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1695 (58.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments