Ειδήσεις

Επικουρικές συντάξεις: Σήμερα θα δουν την αύξηση περισσότεροι από 236.000 συνταξιούχοι

Επικουρικές συντάξεις: Σήμερα θα δουν την αύξηση περισσότεροι από 236.000 συνταξιούχοι
Επικουρικές συντάξεις: Η επικουρική σύνταξη θα είναι αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ), ενώ η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα.

Επικουρικές συντάξεις: Σήμερα 2 Ιουνίου, αναμένεται οι δικαιούχοι να δουν “φουσκωμένους” τους λογαριασμούς τους. Η πολυπόθητη αύξηση στις επικουρικές συντάξεις αναμένεται να δοθεί σε 236.274 συνταξιούχους, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αυξήσεις αφορούν τους συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ και υπέστησαν μειώσεις με το νόμο 4387/2016, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (Στε) έκρινε αντισυνταγματικές αυτές τις περικοπές.

Η επικουρική σύνταξη θα είναι αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ (καθαρό ποσό προ φόρου), ενώ η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα.

«Από αύριο 2 Ιουνίου περίπου 240.000 συνταξιούχοι θα έχουν μεσοσταθμική αύξηση 100 ευρώ το μήνα περίπου μεικτά στις επικουρικές τους συντάξεις» όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.  «Η κυβέρνηση, όπως είπε, εφαρμόζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική την περικοπή των επικουρικών συντάξεων που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου». Τις επόμενες μέρες επίσης θα αρχίσει να καταβάλλεται σε περίπου 3.500 άνεργους ναυτικούς το επίδομα ανεργίας. Ήδη έχει καταβληθεί σε 2.160 ναυτικούς το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Όσον αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων, εντός του Ιουνίου, θα δρομολογηθούν οι  διαδικασίες για το δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

Στο νέο κύκλο θα προστεθεί και το αδιάθετο υπόλοιπο του πρώτου κύκλου, έτσι  ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. «Σημειώνεται ακόμη ότι, στα εργαλεία ρευστότητας που έχουμε ανακοινώσει (ΤΕΠΙΧ ΙΙ και ταμείο εγγυοδοσίας), προστίθεται και ο νέος κύκλος ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου για τη γενική επιχειρηματικότητα ύψους 350 εκατ. ευρώ και για τις μικρές επιχειρήσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ» όπως είπε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, δρομολογούνται τρία νέα προγράμματα:

  • Το πρώτο, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά περιβαλλοντικές υποδομές, εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων και σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της ανακύκλωσης αποβλήτων.
  • Το δεύτερο, ύψους  32 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην  ενίσχυση αλυσίδων  προστιθέμενης αξίας, συνεργατικών συνεταιρισμών και δικτυώσεων και απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταποιητικής δραστηριότητας.
  • Και το τρίτο, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και την κεντρική αγορά Θεσσαλονίκης.

Αύξηση στις επικουρικές τους συντάξεις θα δουν από αύριο χιλιάδες συνταξιούχοι. Δείτε το παρακάτω σχετικό βίντεο:

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments