Ειδήσεις

Νίκος Δένδιας Τουρκία: Αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα από τον υπουργό Εξωτερικών

Νίκος Δένδιας Τουρκία: Αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα από τον υπουργό Εξωτερικών
Νίκος Δένδιας Τουρκία: Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα και ότι αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τονίζει στη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών.

Νίκος Δένδιας Τουρκία: Ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η «η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει»,  σχετικά με τη δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην ΤΡΑΟ. Έτσι, ο κ. Δένδιας τονίζει πως «η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα-βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» και επισημαίνει πως αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

Παράλληλα ο κ. Δένδιας, τονίζει ότι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα και ότι αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας. «Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα – βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας». Αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου. Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας.

Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments