Τεχνολογία

Immuni: Η Ιταλία χρησιμοποιεί την τεχνολογία των Apple και Google για ιχνηλάτηση επαφών

Immuni: Η Ιταλία χρησιμοποιεί την τεχνολογία των Apple και Google για ιχνηλάτηση επαφών
Immuni: Η Ιταλία είναι η τρίτη Ευρωπαϊκή χώρα που θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για την ιχνηλάτηση επαφών για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Immuni: Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που που χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό. Για την ακρίβεια ήταν η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που είδε το σκληρό πρόσωπο της εξάπλωσης της πανδημίας. Μάλιστα η κατάσταση της Ιταλίας ανάγκασες πολλές χώρες να πάρουν προληπτικά μέτρα για να προλάβουν τις καταστάσεις. Μέσα σε αυτές τις χώρες ήταν και η Ελλάδα. Στην Ιταλία των πολλών νεκρών καθημερινά επιβλήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ροή των κρουσμάτων.

Ωστόσο καμία χώρα δεν μπορεί αν μείνει κλειδωμένη μέσα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα και οι χώρες όπως η Ιταλία η Ισπανία και η Γαλλία που είχαν τα περισσότερα κρούσματα και νεκρούς έχουν ξεκινήσει τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτα. Εκτός από τους περιορισμούς που υπάρχουν ακόμα οι κυβερνήσεις θέλουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Και η τεχνολογία στο παιχνίδι

Η Ιταλία είναι η τρίτη Ευρωπαϊκή χώρα μετά τις Ελβετία και Λετονία που θα δεχτούν τη βοήθεια της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα της εφαρμογής που έχουν αναπτύξει από κοινού η Apple με την Google για την καταπολέμηση της διασποράς της COVID-19. Αυτή ονομάζεται “Immuni” και μπορεί να αποδειχθεί σε σημαντικός σύμμαχος για την καταπολέμηση του ιού. Ουσιαστικά αυτή η εφαρμογή θα χρησιμοποιεί Bluetooth για να ανταλλάσσει κρυπτογραφημένα κλειδιά κάθε φορά που δύο συσκευές έρχονται σε κοντινή απόσταση για εύλογο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση που  κάποιος από αυτούς έχει μολυνθεί με τον ιό, το τηλέφωνο θα ειδοποιεί αυτούς που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του για να αυτό-απομονωθούν και να κάνουν εξετάσεις.

Η εφαρμογή ονομάζεται θα είναι διαθέσιμη στις 8 Ιουνίου, αρχικά σε τέσσερις περιοχές της Ιταλίας – Liguria, Abruzzo, Marche και Puglia – πριν διατεθεί στην υπόλοιπη χώρα αργότερα. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που την αντιμετωπίζουν με κάποια καχυποψία για ιδιωτικότητας με την ιταλική κυβέρνηση να δηλώνει πως η εφαρμογή δε συλλέγει προσωπικά δεδομένα ή δεδομένα τοποθεσίας.  Τα δεδομένα αποθηκεύονται μόνο στη συσκευή και είναι κρυπτογραφημένα, ενώ κρυπτογραφημένες είναι και οι συνδέσεις μεταξύ των εφαρμογών και των servers. Όλες οι πληροφορίες που αποθηκεύονται είτε στις συσκευές είτε στους servers θα διαγραφούν όταν δεν είναι πλέον απαραίτητες ή μέχρι το τέλος του έτους το αργότερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments