Πολιτική

Βουλή αγροτικό νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε επί της αρχής

Βουλή αγροτικό νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε επί της αρχής
Βουλή αγροτικό νομοσχέδιο: Εγκρίθηκε από τη Βουλή επί της αρχής του το αγροτικό νομοσχέδιο. Αύριο η συζήτησή του και η ψήφιση για τα άρθρα που περιέχει.
Βουλή αγροτικό νομοσχέδιο: Εγκρίθηκε από τη Βουλή επί της αρχής του το αγροτικό νομοσχέδιο. Αύριο η συζήτησή του και η ψήφιση για τα άρθρα που περιέχει.

Εγκρίθηκε σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου στη Βουλή επί της αρχής του το αγροτικό νομοσχέδιο. Αύριο Τετάρτη 3/6 θα γίνει η συζήτηση και ψήφισή του επί των άρθρων που περιέχει. Στη Βουλή υπέρ του νομοσχεδίου που κατέθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, χρειάζεται να ψηφιστεί και επί των άρθρων. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «ναι» επί της αρχής.

Τι γίνεται με το πρόγραμμα σίτισης σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Να σημειώσουμε ότι σήμερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε για την πορεία του μεγάλου προγράμματος σίτισης 60.000 πολιτών σε Αττική και Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην ενορία του Αγίου Ανδρέα, στη Νέα Σμύρνη. Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεναγήθηκε στους χώρους όπου ευπαθείς ομάδες πολιτών λαμβάνουν καθημερινά 400 μερίδες φαγητού και ενημερώθηκε για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο υλοποιήθηκε με χρήματα του υπουργείου Εσωτερικών, μέσω της Περιφέρειας Αττικής και συνεργασία των δήμων με την Εκκλησία.

Παράλληλα σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι το επόμενο διάστημα να στηριχθεί ένα παρόμοιο πρόγραμμα, μέσα από συμπράξεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από τα βασικά είδη διατροφής. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε έναν συμπολίτη μας πίσω. Ούτε ένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος. Είμαστε όλοι άνθρωποι και στα δύσκολα πρέπει να δείχνουμε την ενότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας», πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι τον υπουργό καλωσόρισε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνομίλησε και με πολίτες που λαμβάνουν το συσσίτιο και οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την στήριξη. Ο υπουργός Εσωτερικών συνομίλησε και με τον μητροπολίτη Συμεών για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Εκκλησία εν μέσω της πανδημίας καθώς, λόγω της μη λειτουργίας των ναών, ήταν δύσκολη η στήριξη στους πολίτες που είχαν ανάγκη. Από το πρόγραμμα συσσιτίων του υπουργείου Εσωτερικών στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σιτίζονται περίπου 60.000 άτομα.

Αύριο, στις 13.30, ο υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και ο συντονισμός δράσεων Εκκλησίας – Πολιτείας, για τη συνέχιση του προγράμματος σίτισης προς εκείνους που έχουν απόλυτη ανάγκη στήριξης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments