Αθλητισμός

Formula 1 κορωνοϊος: “Δεν θα ακυρώσουμε κανένα Grand Prix για κρούσμα οδηγού”

Formula 1 κορωνοϊος: “Δεν θα ακυρώσουμε κανένα Grand Prix για κρούσμα οδηγού”
Formula 1 κορωνοϊος: Η Formula 1 δεν πρόκειται θα ακυρώσει αγώνα, ακόμα κι αν ένας οδηγός βρεθεί θετικός σε εξέταση για κορωνοϊό, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Τσέις Κάρι.

Ο Αμερικανός παράγοντας, μίλησε αμέσως μετά την δημοσιοποίηση ενός αρχικού προγράμματος οκτώ αγώνων με τη σεζόν να αρχίζει στην Αυστρία στις 5 Ιουλίου.Το εναρκτήριο GP της 15ης Μαρτίου στην Αυστραλία ακυρώθηκε, αφού ένα μέλος της ομάδας McLaren βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. «Εάν ένας οδηγός βρεθεί θετικός σε εξέταση, δεν θα σημαίνει και την ακύρωση ενός αγώνα», δήλωσε ο Κάρι σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα formula1.com.

Ενθαρρύνουμε τις ομάδες να εφαρμόζουν διαδικασίες, οπότε εάν ένας οδηγός πρέπει να τεθεί σε καραντίνα, έχουμε τη δυνατότητα να μπει καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο και να αντικατασταθεί από άλλον», πρόσθεσε. «Μια ομάδα που δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί δεν θα ακυρώσει τον αγώνα. θα έχουμε μια διαδικασία που να αναφέρει ότι ένα κρούσμα δεν θα οδηγήσει σε ακύρωση. Εάν ένας οδηγός έχει κορωνοϊό, νομίζω ότι οι ομάδες έχουν διαθέσιμους οδηγούς για να τον αντικαταστήσουν».

Αγώνες χωρίς την παρουσία κόσμου

Η Formula 1 σχεδιάζει να γίνουν αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών, τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο και οι ομάδες θα απομονωθούν από τον τοπικό πληθυσμό. Ο Κάρι, υπογράμμισε την ύπαρξη ενός «αυστηρού συνόλου οδηγιών» περίπου 80-90 σελίδων που περιγράφουν λεπτομερώς τις διαδικασίες για ταξίδια, ξενοδοχεία, γεύματα, συμπεριφορά και εξετάσεις.

Οι ομάδες θα λειτουργούν μέσα σε «φυσαλίδες» με κοινωνικές αποστάσεις. Η Formula 1 αναμένει περίπου 1.200 άτομα ως βασικό προσωπικό με τις 10 ομάδες να περιορίζονται σε 80 άτομα εκάστη, σε σύγκριση με το πιο συνηθισμένο των 130. Ο Κάρι είπε ότι ήλπιζε να ολοκληρώσει το υπόλοιπο του προγράμματος έως τα τέλη Ιουνίου και αναγνώρισε ότι υπάρχουν κάποιοι αγώνες που ενδέχεται να μην γίνουν.

Ο CEO της F1 υπερασπίστηκε την απόφαση να γίνουν οι αγώνες, λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις στις ενδιαφερόμενες χώρες ήταν υποστηρικτικές. «Μεγάλο μέρος του κόσμου κινείται προς τα εμπρός και νομίζω ότι είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η καραντίνα έχει συνέπειες τόσο για την υγεία, όσο για την κοινωνία και για την οικονομία», είπε. Θυμίζουμε ότι χθες η Formula 1 ανακοίνωσε και τους πρώτους επιβεβαιωμένους οκτώ αγώνες της σεζόν. Είναι όλοι στην Ευρώπη και το επόμενο διάστημα θα έρθουν περισσότερες ανακοινώσεις για τις άλλες Ηπείρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments