Αθλητισμός

Turkish Airlines: «Συνεχίζεται η συνεργασία μας με την Euroleague»

Turkish Airlines: «Συνεχίζεται η συνεργασία μας με την Euroleague»
Turkish Airlines: Τέλος στις φήμες που ήθελαν τον τουρκικό εθνικό αερομεταφορέα να αποσύρεται από την Euroleague, έβαλε ο αντιπρόεδρος της Turkish Airlines, Γιαχά Ουστούν.

Euroleague και Turskish Airlines συνεχίζουν μαζί για τα επόμενα πέντε χρόνια, με την τουρκική αεροπορική εταιρεία να αποτελεί τον κύριο χορηγό της διοργάνωσης. Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρός της εταιρείας μιλώντας σε μέσα της χώρας. Συγκεκριμένα,ο Γιαχά Ουστούν δήλωσε στην εφημερίδα, Hurriyet: “Η συνεργασία μας με την Euroleague συνεχίζεται. Υπάρχει μια σχέση μεταξύ της Turkish Airlines και της Euroleague για περισσότερα από δέκα χρόνια. Δεν υπάρχουν προβλήματα ανάμεσά μας. Αποφασίσαμε από κοινού να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Πιστεύουμε πως θα παρουσιάσουμε τα θετικά νέα μαζί στο μέλλον”. 

Με τη δήλωση αυτή ουσιαστικά  ο εκπρόσωπος του τουρκικού κολοσσού διέψευσε τα δημοσιεύματα και τη φημολογία που ήθελαν τη Euroleague να εξετάζει άλλες λύσεις για την κεντρική χορηγία της διοργάνωσης. 

Τις φήμες του τέλους της συνεργασίας είχε πυροδοτήσει η Hurriyet. Η τουρκική εφημερίδα υποστήριζε τις προηγούμενες ημέρες με δημοσίευμα της πως ο τουρκικός εθνικός αερομεταφορέας αποφάσισε να μη συνεχίσει να αποτελεί την κεντρική χορηγό του κορυφαίας ευρωπαϊκής μπασκετικής λίγκας. Η αρχική συμφωνία των δύο πλευρών είχε υπογραφεί το 2010 και αφορούσε συνεργασία για 5+5 χρόνια, ενώ υπήρξαν συζητήσεις για νέο πενταετές συμβόλαιο με πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού ωστόσο και οι επιπτώσεις που επέφερε στις αεροπορικές εταιρείες άλλαξαν τα δεδομένα. Επίσης, το δημοσίευμα ανέφερε πως η Euroleague έχει πλέον στραφεί στην Gazprom και γίνονται συζητήσεις με την ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου, που χρηματοδοτεί και την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, για να γίνει η νέα κεντρική χορηγός της διοργάνωσης.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά υπενθυμίζεται, πως έχει ήδη αποφασιστεί η οριστική διακοπή της φετινής σεζόν για τη Euroleague. Οι ομάδες και οι μέτοχοι στις 25 Μαΐου έκαναν αποδεκτή την πρόταση του Τζόρντι Μπερτομέου για πρόωρο τέλος στη σεζόν, που είχε διακοπεί λόγω κορωνοϊού, ενώ όπως ανακοινώθηκε την επόμενη περίοδο θα συμμετάσχουν οι ίδιες 18 ομάδες που συμμετείχαν φέτος. Σημειώνεται, πως ο Προμηθέας Πατρών διατηρεί το δικαίωμα να βρεθεί ξανά στο Eurocup ως μία από τις οκτώ ομάδες που είχαν προκριθεί φέτος στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments