Ελλάδα

TUI για Τουρισμό: Ελλάδα και Κύπρος βασικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί

TUI για Τουρισμό: Ελλάδα και Κύπρος βασικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί
TUI για Τουρισμό: Ένας από τους μεγαλύτερους Τουριστικούς ομίλους παρουσιάζει την Ελλάδα και την Κύπρο σαν βασικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κορυφαίου αγγλογερμανικού τουριστικού Ομίλου TUI στην απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να καταργήσει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη της ΕΕ, τη Βρετανία και τα κράτη της ζώνης του Σένγκεν. Όπως ανακοίνωσε η TUI, η Ελλάδα και η Κύπρος περιλαμβάνονται μεταξύ των κυριότερων ταξιδιωτικών προορισμών του κορυφαίου ο οποίος ξεκινά το φετινό του πρόγραμμα στις 17 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της TUI για την Γερμανία, Μάρεκ Άντριστσακ, οι Βαλεαρίδες, τα Κανάρια, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Κύπρος θα αποτελέσουν τις βασικές αγορές για την φετινή περίοδο, ενώ προγράμματα διακοπών θα υπάρχουν και για την Κροατία και τη Βουλγαρία. Η πρώτη πτήση της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στο Φάρο του Αλγκάρβε, στην Πορτογαλία, και ενδεχομένως στην Μαγιόρκα, ενώ, σε συνεργασία με την τοπική κυβέρνηση των Βαλεαρίδων, θα υλοποιηθεί δοκιμαστικό πρόγραμμα στο δεύτερο μισό του μήνα, με περιορισμένο αριθμό τουριστών.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να άρει τώρα την ταξιδιωτική οδηγία της για τις χώρες της ΕΕ και τέσσερις ακόμη χώρες της Ευρώπης. Είναι σημαντικό βήμα για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, προκειμένου να μπορούν να παρουσιάσουν εγκαίρως πακέτα διακοπών», δηλώνει ο κ. Άντριστσακ στο περιοδικό «Business Insider» και προσθέτει ότι η εταιρία του έχει ήδη ετοιμάσει έκτακτο πρόγραμμα για τις πιο αγαπημένες χώρες των Γερμανών για διακοπές.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα τα ξένα ΜΜΕ έχουν κάνει μεγάλα αφιερώματα για τη χώρα μας. Το γεγονός πως στην Ελλάδα αντιμετωπίσαμε τον κορωνοϊό με μεγάλη επιτυχία έχει κάνει τη χώρα μας πιθανό προορισμό για πολλούς τουρίστες. Από την πλευρά της η κυβέρνηση βλέπει για άλλη μια φορά τον Τουρισμό σαν μεγάλο όπλο για να ανακάμψει η οικονομία μετά την κρίση της πανδημίας.

Ποια είναι η TUI

Η TUI Group (γερμανικά: Touristik Union International, TUI) είναι αγγλογερμανική εταιρεία ταξιδίων και τουρισμού που εδρεύει στο Ανόβερο της Γερμανίας. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αναψυχής, ταξιδιών και τουρισμού στον κόσμο, ενώ διαθέτει και ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες, κρουαζιερόπλοια και καταστήματα λιανικής πώλησης. Ο όμιλος διαθέτει έξι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες – τον μεγαλύτερο τουριστικό στόλο στην Ευρώπη – και εννέα ταξιδιωτικούς πράκτορες που εδρεύουν στην Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments