Ελλάδα

Φοιτητικοί σύλλογοι ΑΠΘ: Τι είπαν σχετικά με την κατοχύρωση μαθημάτων χωρίς εξετάσεις

Φοιτητικοί σύλλογοι ΑΠΘ: Τι είπαν σχετικά με την κατοχύρωση μαθημάτων χωρίς εξετάσεις
Φοιτητικοί σύλλογοι ΑΠΘ: Οι πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ  χαρακτηρίζουν αντιεπιστημονικό και κενό περιεχόμενου το αίτημα ομάδας συναδέλφων τους.

Φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)  ζητούν απευθείας προαγωγή στο επόμενο εξάμηνο και χωρίς να δώσουν εξετάσεις, οι οποίοι αντιδρούν πραγματοποιώντας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Όπως ισχυρίζονται υπάρχουν αρκετές δυσκολίες πρόσβασης στην εξ’αποστάσεως εκπαίδευση και πως δεν ευθύνονται εκείνοι για την πανδημία του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν τα foititikanea οι Πρυτανικές Αρχές κάλεσαν τους φοιτητές για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στα συλλογικά όργανα του Ιδρύματος. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι εκπρόσωποι των φοιτητών στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων εκλέγονται με τους αναπληρωτές τους από το σύνολο των φοιτητών -προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων. 

Από την άλλη, οι πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ  χαρακτηρίζουν αντιεπιστημονικό και κενό περιεχόμενου το αίτημα ομάδας συναδέλφων τους από τις «Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ», να κατοχυρωθούν σε όλους τους φοιτητές τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, χωρίς να πραγματοποιηθούν εξετάσεις.

Οι φοιτητές θεωρούν ότι η πρωτοβουλία της ομάδας, που εκτός από τη Θεσσαλονίκη οργάνωσε την περασμένη Τρίτη παρόμοιες κινητοποιήσεις σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Ιωάννινα, «συκοφαντεί τα συλλογικά, συγκροτημένα αιτήματα μας, αποπροσατολίζοντας από τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φοιτητές με την εξεταστική, τα εργαστήρια, τις κλινικές μας».

«Σήμερα, είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, οι φωνές που “αγωνίζονται να μην δώσουμε εξεταστική”. Εξυπηρετούν τον σκοπό την κυβέρνησης: να μαθαίνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα για το επιστημονικό μας αντικείμενο, σκόρπια, αποσπασματικά, αρκεί αυτά που μαθαίνουμε να είναι αυτά που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αυτά που μας κάνουν ακόμη πιο φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων, κρίνοντας ότι «η ηλεκτρονική εξεταστική που επέλεξε σαν λύση το Υπουργείο Παιδείας είναι ουσιαστικά ομολογία των τεράστιων ελλείψεων σε εγκαταστάσεις, καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας» και καλώντας τους φοιτητές «να παλέψουν μέσα από τους συλλόγους τους να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, να γίνει η εξεταστική δια ζώσης με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Τη δήλωση υπογράφουν οι πρόεδροι των Φοιτητικών Συλλόγων Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, Φυσικής, Γεωλογίας, Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Παιδαγωγικού, Ψυχολογίας, Αγγλικής Φιλολογίας, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και από τον Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments