Διεθνή

Τζορτζ Φλόιντ κορωνοϊός: Ήταν θετικός στον ιό

Τζορτζ Φλόιντ κορωνοϊός: Ήταν θετικός στον ιό
Τζορτζ Φλόιντ κορωνοϊός: Ο δολοφονημένος από αστυνομικούς Τζορτζ Φλόιντ είχε βρεθεί θετικός στον ιό.

Ο Τζορτζ Φλόιντ, ο Αφροαμερικανός ο οποίος πέθανε κατά τη βίαιη σύλληψή του από έναν λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολις, ήταν θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση. Η 20σέλιδη έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, κατόπιν συμφωνίας με την οικογένεια του 46χρονου θύματος, αναφέρει ότι ο κορωνοϊός δεν ευθύνεται για τον θάνατό του.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι ο Φλόιντ είχε διαγνωστεί στις 3 Απριλίου και “κατά πάσα πιθανότητα” ήταν ασυμπτωματικός. Η νεκροψία αποκάλυψε επίσης ότι οι πνεύμονες του θύματος ήταν υγιείς, αλλά ο Φλόιντ είχε μερική στένωση των καρδιακών αρτηριών. Η είδηση αυτή έγινε γνωστή μετά την δημοσιοποίηση της ιατροδικαστικής έκθεσης την Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία ο Φλόιντ πέθανε από καρδιακή ανακοπή που προκλήθηκε από την πίεση που του άσκησε στον λαιμό με το γόνατό του ο αστυνομικός.

Ο θάνατός του στις 25 Μαϊου χαρακτηρίστηκε ανθρωποκτονία. Ο Φλόιντ πέθανε από ασφυξία και από την καρδιακή ανακοπή που ακολούθησε, καθώς ο αστυνομικός τον πίεζε στον λαιμό περίπου για εννέα λεπτά ενώ εκείνος βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος. Είχε συλληφθεί ως ύποπτος ότι πλήρωσε σε μίνι μάρκετ με ένα πλαστό 20δόλαρο.

Η Αμερική «φλέγεται»

Για δέκατη συνεχόμενη μέρα συνεχίζονται οι μαζικές, διαδηλώσεις στις ΗΠΑ που έχουν ξεσπάσει μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολις. Μετά τον Ντέρεκ Σόβιν και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που ήταν παρόντες στη δολοφονία κατηγορούνται, ενώ η εξέγερση έχει φέρει τον Ντόναλντ Τραμπ σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το βράδυ της Τετάρτης, ο εισαγγελέας της πολιτείας Μινεσότα ανακοίνωσε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τους λευκούς αστυνομικούς που δολοφόνησαν τον 46χρονο Φλόιντ, με τη δίωξη στον Ντέρεκ Σόβιν να γίνεται αυστηρότερη, ενώ πλέον καταγγελίες απαγγέλθηκαν και στους τρεις συναδέλφους του που φαίνονται και αυτοί στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει να πατάνε τον άτυχο Αφροαμερικανό.

Ο Ντέρεκ Σόβιν θα διωχθεί για ανθρωποκτονία β’ βαθμού, δηλαδή φόνο εν βρασμώ ψυχής και όχι φόνο εξ αμελείας, όπως είχε κατηγορηθεί προηγουμένως. Η κατηγορία αυτή επισύρει και αυστηρότερες ποινές. Βέβαια, οι διαδηλωτές ζητούν να τιμωρηθεί για τη δολοφονία χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καθώς για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα πίεζε στον λαιμό τον Φλόιντ που εκλιπαρούσε για τη ζωή του λέγοντας ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments