Πολιτική

Βορίδης αγροτικό νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής – Στόχος η εξυγίανση του ΕΛΓΑ

Βορίδης αγροτικό νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής – Στόχος η εξυγίανση του ΕΛΓΑ
Βορίδης αγροτικό νομοσχέδιο: "Nαι" στο νομοσχέδιο έδωσαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η ΕΛ.ΛΥ και το ΜεΡΑ25.

Ολοκληρώθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής, η ψήφιση των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που στόχο έχει την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα. Ειδικότερα, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ήταν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η ΕΛ.ΛΥ και το ΜεΡΑ25. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις θεμάτων αγροτικής ανάπτυξης, ρυθμίσεις θεμάτων γεωργίας και κτηνοτροφίας ,ρυθμίσεις αλιείας και υδατοκαλλιεργειών, κτηνιατρικών θεμάτων και εποπτευόμενων φορέων αλλά διατάξεις για την πάταξη της παραπλάνησης των καταναλωτών.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης

Ειδικότερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, σε απάντηση της αντιπολίτευσης του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει αν είναι στις προθέσεις του η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ, τόνισε ότι  απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι η εξυγίανση του οργανισμού και η καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη των αγροτών, ενώ επικαλέστηκε το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, που αναφέρεται σε συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

«Στόχος μας είναι να γίνει μια ευρύτερη συζήτηση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα του ΕΛΓΑ, που θα αφορά την αναμόρφωση του κανονισμού, τις εισφορές, τις κατανομές αλλά και τις ζημιές», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και συμπλήρωσε: «Το πρόγραμμα της ΝΔ που ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό, μιλά για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα ασφάλισης στη γεωργική ασφάλιση. Η μορφή, ο τρόπος, η έκταση που θα πάρει, αποτελούν αντικείμενο μεγαλύτερης συζήτησης. Αυτό δεν εξαρτάται από μένα. Εξαρτάται από το τι θέλουν οι εταιρίες, τι θέλει η άλλη πλευρά.

Δική μας προϋπόθεση είναι να βελτιώσουμε τη γενική ασφάλιση για τον παραγωγό, ώστε να βρίσκεται σε καλύτερη ασφαλιστική θέση από ό,τι σήμερα. Η συζήτηση θα γίνει την ώρα που πρέπει, με τους όρους που πρέπει, και θα γίνει πολύ αναλυτικά», κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες του δηλώσεις ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε τονίσει ότι «Με αυτό το νομοσχέδιο γίνονται σημαντικά πράγματα για τη πρωτογενή μας παραγωγή. Αυτό το νομοσχέδιο κλείνει και ανοίγει σημαντικά ζητήματα» είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments