Ελλάδα

Ρέθυμνο: Προσέκρουσε στο λιμάνι το πλοίο «Olympus» [pics]

Ρέθυμνο: Προσέκρουσε στο λιμάνι το πλοίο «Olympus» [pics]
Ρέθυμνο: Στο λιμάνι της κρητικής πόλης προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Olympus», το οποίο μετέφερε παραπάνω από 100 επιβάτες.

Στο λιμάνι του Ρεθύμνου προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Olympus», την ώρα των χειρισμών πρόσδεσης, αν και δεν έχει γίνει αναφορά πως υπήρξε κάποιος τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι θυελλώδεις άνεμοι που φυσούσαν στα πελάγη δυσκόλεψαν σήμερα τους ταξιδιώτες των πλοίων. Για αυτό προβλήματα αντιμετώπισε και ο πλοίαρχος του πλοίου «Olympus», την ώρα που θα έδενε στο λιμάνι της κρητικής πόλης εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, πραγματοποιώντας συνεχείς μανούβρες.

Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα στο «Olympus» επιβαίνουν 108 επιβάτες, 22 ΙΧ οχήματα 15 φορτηγά και 6 δίκυκλα, αν και μερικές πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για 117 επιβάτες. Όλοι όμως, είναι καλά στην υγεία τους, χάρη στις προσπάθειες του καπετάνιου παρότι το πλοίο προσέκρουσε σε λιμενοβραχίονα, προκαλώντας αναστάτωση στους πάντες.

Τονίζεται πως μόλις ολοκληρωθεί η αποβίβαση των επιβατών στο πλοίο, θα απαγορευθεί προσωρινά ο απόπλους για επιθεώρησή του και συνέχιση του δρομολογίου του. Να σημειωθεί πως το πλοίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά -Μήλο – Θήρα – Ρέθυμνο.

Το «Olympus» είχε προσκρούσει και στο λιμάνι της Σαντορίνης

Πάντως, τον Μάιο, στο λιμάνι της Σαντορίνης προσέκρουσε το επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο «Olympus», το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος – Σαντορίνη – Ρέθυμνο. Το ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πρωινών ωρών, στο λιμάνι του ελληνικού νησιού.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης του πλοίου «Olympus» στον λιμένα Αθηνιού, στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ προκλήθηκαν εκδορές στην αριστερή πλευρά του πλοίου.

Το «Olympus» πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος – Σαντορίνη – Ρέθυμνο, με 50 επιβάτες, έξι Ι.Χ., 13 φορτηγά και ένα δίκυκλο. Αφού υπήρξε επιθεώρηση από τον νηογνώμονα, το πλοίο συνέχισε το προγραμματισμένο ταξίδι του.

Ελαφρά πρόσκρουση του πλοίου «Πρέβελης»

Στο λιμάνι της Θήρας, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, προσέκρουσε ελαφρά στις 07.00 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης». Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν μικρές εκδορές στο μέσο της αριστεράς πλευράς του πλοίου, πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Για αυτό απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους του μέχρι επιθεώρησης του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. Πάντως, και σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Στο «Πρέβελης», που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς, Μήλο, Θήρα, Ανάφη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο επέβαιναν 163 επιβάτες, 52 ΙΧ οχήματα, 41 Φορτηγά και 13 δίκυκλα. Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Θήρας και αφού επιθεωρηθεί, αναμένεται να αναχωρήσει για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments