Πολιτική

Νίκη Κεραμέως άνοιγμα σχολείων: Πότε ξεκινά η νέα εκπαιδευτική χρονιά

Νίκη Κεραμέως άνοιγμα σχολείων: Πότε ξεκινά η νέα εκπαιδευτική χρονιά
Νίκη Κεραμέως άνοιγμα σχολείων: Η υπουργός Παιδείας μίλησε για το νέο νομοσχέδιο, για την κατάσταση στα σχολεία την εποχή του κορωνοϊού, ενώ ξεκαθάρισε από πότε και μετά θα ξεκινήσει η νέα σχολιικη χρονια.

Συνέντευξη για το νέο νομοσχέδιο και για το άνοιγμα των σχολείων τη νέα εκπαιδευτική χρονιά έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός μίλησε στο Οpen TV για το νομοσχέδιο που έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μετά την εξασθένηση -αλλά όχι εξάλειψη- της πανδημίας του κορωνοϊού. Ρωτήθηκε, μάλιστα, αν θα προσληφθούν δάσκαλοι Αγγλικών για το θέμα που έχει ανοίξει με την εισαγωγή της συγκεκριμένης ξένης γλώσσας στα νηπιαγωγεία.

Αναλυτικότερα, η κ. Κεραμέως μίλησε στην εκπομπή του Open TV «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και τη Φαίη Μαυραγάνη, όπου υπογράμμισε ότι η νέα σχολική χρονιά δεν θα ξεκινήσει πριν από την 1η Σεπτεμβρίου, με οποιαδήποτε απόφαση να στηρίζεται στις εκτιμήσεις των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Η υπουργός αναφέρθηκε στη διαφορετική προσέγγιση που έχει το νέο νομοσχέδιο «από κάτω προς τα πάνω», όπως υποστήριξε, και για αυτό σημείωσε ότι η πολιτεία εστιάζει στα εφόδια που πρέπει να έχουν τα παιδιά από μικρή ηλικία, όπως την εισαγωγή των Αγγλικών στην προσχολική ηλικία. «Κάθε σημαντική αλλαγή στην εκπαίδευση ξεκινά πιλοτικά με εκπαιδευτικούς Αγγλικής φιλολογίας οι οποίοι θα βρίσκονται ταυτόχρονα με τον νηπιαγωγό στην αίθουσα και θα κάνουν δραστηριότητες στην ξένη γλώσσα», ανέφερε.

«Βασική αποστολή του σχολείου είναι να τους μεταδώσει γνώσεις αλλά και δεξιότητες. Ναι σε μορφωμένους πολίτες αλλά και πολίτες που μαθαίνουν να συμπεριφέρονται σε ένα κοινωνικό σύνολο» είπε σχολιάζοντας την εισαγωγή εργαστηρίων δεξιοτήτων στο σχολείο. Πιλοτικά θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Γυμνάσιο μαθήματα ρομποτικής, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, εθελοντισμού, κυκλοφοριακής αγωγής αλλά και άλλων θεματικών. Επίσης, το υπουργείο εξετάζει ειδικές ρυθμίσεις για πιο αποτελεσματική στελέχωση των σχολείων αλλά και την αξιολόγηση για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου. Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μετεγγραφών και την εισαγωγή ακαδημαϊκού κριτηρίου ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Υψηλά τα ποσοστά επιστροφής των μαθητών

Θυμίζουμε ότι από 65% έως και 100% κυμαίνονται στην επικράτεια τα ποσοστά συμμετοχής των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, σύμφωνα με στοιχεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που έδωσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου. Έτσι, κατά μέσο όρο, περίπου το 85% των μαθητών έχει επιστρέψει στις αίθουσες των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments