Διεθνή

Υπόθεση Μαντλίν: Έρευνες και στην Ελλάδα για την εξαφάνιση της τρίχρονης

Υπόθεση Μαντλίν: Έρευνες και στην Ελλάδα για την εξαφάνιση της τρίχρονης
Υπόθεση Μαντλίν: Αστυνομικοί της Scotland Yard βρέθηκαν στη χώρα μας στο πλαίσιο των ερευνών για την μικρή Μαντλίν, που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007.

Έρευνες και στην Ελλάδα πραγματοποίησαν οι Αρχές προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, που εξαφανίστηκε το 2007 από το τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ στην Πορτογαλία, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της. Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, αστυνομικοί της Scotland Yard είχαν έρθει στη χώρα μας για να συναντήσουν έναν 50χρονο κρατούμενο, που ήταν γερμανικής καταγωγής, όπως και ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν και του οποίου τα ίχνη έχουν πλέον χαθεί.

Ο μάρτυρας φέρεται να ήξερε κρίσιμες πληροφορίες για την υπόθεση, καθώς βρισκόταν κοντά στο σημείο της εξαφάνισης στη Πορτογαλία.

Η Ελληνική Αστυνομία συνέταξε έγγραφο που ανέφερε ότι το Μάιο του 2017 επικοινώνησε με τη βρετανική αστυνομία «ο 50χρονος γερμανικής καταγωγής Χέγκελαρ Μπ. που διαμένει στην Αθήνα, προκειμένου να βοηθήσει στις συγκεκριμένες έρευνες». «Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που έχει δώσει οικειοθελώς και χωρίς χρηματικό ή άλλο αντάλλαγμα στη Μητροπολιτική Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση έχουν διασταυρωθεί και θεωρείται αξιόπιστη πηγή» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Ο 50χρονος, που ζούσε στη Γαλλία είχε συλληφθεί το 2011 στην Ηγουμενίτσα για παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Αφρική και φυλακίστηκε το 2015 στα Χανιά. Αποφυλακίσθηκε το 2017 και αμέσως φαίνεται να συναντήθηκε με κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας. Συνέχισε να έχει επαφές με τη Scotland Yard για λίγους μήνες ακόμη μέχρι που αναχώρησε από την Ελλάδα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε ακόμα μία εξαφάνιση εμπλέκεται το όνομα του ο Μπρούκνερ:

Την ίδια ώρα, ο Κρίστιαν Μπρούκνερ φέρεται να εμπλέκεται σε ακόμα μία υπόθεση εξαφάνισης, ενός 8χρονου αγοριού. Η εξαφάνιση έγινε το 2004, 10 χιλιόμετρα από το τουριστικό θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε αργότερα η Μαντλίν. Οι Αρχές της Πορτογαλίας δέχονται πιέσεις για να ανοίξουν εκ νέου την υπόθεση, ωστόσο κάποιοι ισχυρίζονται πως ο Γερμανός παιδόφιλος είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος.

Επίσης, διερευνάται αν σχετίζεται και με τις εξαφανίσεις και δολοφονίες άλλων παιδιών και εφήβων. Για παράδειγμα, οι εισαγγελείς της Μπριζ διερευνούν εάν μπορεί να συνδέεται με την άγρια δολοφονία μιας Γερμανίδας εφήβου στο φλαμανδικό θέρετρο Ντε Χάαν το 1996, της Καρόλα Τίτζε, που ήταν 16 ετών όταν δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των διακοπών της στο Βέλγιο.

Μερικές ημέρες πριν τον θάνατό της λέγεται ότι γνώρισε έναν νεαρό Γερμανό σε μια ντίσκο, με τον νεαρό να καυχιέται για τα μπλεξίματά του με τις δικαστικές αρχές. Η 16χρονη πήγε μια βόλτα στην παραλία στις 5 Ιουλίου και δεν επέστρεψε ποτέ. Μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της, ανακαλύφθηκε το ακρωτηριασμένο σώμα της στους αμμόλοφους, με τις Αρχές να ξεκινούν έρευνα για τον Γερμανό που είχε γνωρίσει στην ντίσκο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments