Διεθνή

Υπουργός Εξωτερικών Γαλλίας: Απαράδεκτες οι βίαιες ενέργειες εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και δημοσιογράφων

Υπουργός Εξωτερικών Γαλλίας: Απαράδεκτες οι βίαιες ενέργειες εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και δημοσιογράφων
Υπουργός Εξωτερικών Γαλλίας: «Οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια διαπράττεται εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών ή δημοσιογράφων είναι απαράδεκτη, στις ΗΠΑ ή οπουδήποτε αλλού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν, χαρακτήρισε «απαράδεκτη», τη βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών ή δημοσιογράφων στις αντιδράσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. «Οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια διαπράττεται εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών ή δημοσιογράφων είναι απαράδεκτη, στις ΗΠΑ ή οπουδήποτε αλλού», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Télégramme, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο οι πολίτες να μπορούν να διαδηλώνουν ελεύθερα.  Ο Λεντριάν, σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την πρόσβαση των Γάλλων αλιέων στα βρετανικά ύδατα και αλιεύματα στις συνομιλίες για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ζήτημα των αλιευμάτων είναι ανάμεσα στα πιο ακανθώδη στις αργόσυρτες διαπραγματεύσεις για να οριστούν η νέα σχέση ανάμεσα στα δύο μέρη μετά την τυπική αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ νωρίτερα φέτος. «Υπάρχει ένα μείζον ζήτημα: η πρόσβαση των αλιέων μας στα βρετανικά ύδατα με όρους που θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντινοί στους υπάρχοντες», έκρινε ο Λεντριάν. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα καταστήσουμε σίγουρο πως το Λονδίνο θα τους εγγυηθεί με διαφάνεια, συνέχεια στα τεχνικά πρότυπα και την πρόσβαση που χρειάζονται».

 Yπενθυμίζεται παράλληλα ότι το σημαντικότατο θέμα αυτό της πανδημίας του κορωνοιού συνεχίζει να υπάρχει, με τη Γαλλία τον τελευταίο μήνα να έχει χαλαρώσει ένα από τα πιο αυστηρά lockdown που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας. Την περασμένη εβδομάδα, εστιατόρια και μπαρ άνοιξαν ξανά.

Ο αριθμός των θανάτων στη Γαλλία εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, ο πέμπτος υψηλότερος στον κόσμο, αυξήθηκε χθες με βραδύτερους ρυθμούς, καθώς οι αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνέχισε να μειώνεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Οι θάνατοι από την νόσο Covid-19 αυξήθηκαν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο κατά 31, ή 0,1%, φτάνοντας τους 29.142. Την Παρασκευή αναφέρθηκαν 46 επιπλέον θάνατοι μέσα σε 24 ώρες (αύξηση 0,2%). Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού αυξήθηκε κατά 579, φτάνοντας συνολικά τα 153.634. Ο αριθμός των νοσηλευομένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε κατά 35, σε 1.059, λιγότερο από την μείωση των 69 την Παρασκευή, αλλά επεκτείνει μια σταθερή πτώση μετά την κορύφωση των 7.000 ασθενών σε ΜΕΘ στις αρχές Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments