Ελλάδα

Αλλαγή στην απόφαση για το τι μπορούμε να κάνουμε στις παραλίες

Αλλαγή στην απόφαση για το τι μπορούμε να κάνουμε στις παραλίες
Το καλοκαίρι αυτό θα είναι πολύ διαφορετικό με την πανδημία του κορωνοϊού.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων μας. Αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα και αυτό γιατί ακόμη ούτε εμβόλιο ούτε θεραπεία έχει βρεθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το τριήμερο του Αγίου πνεύματος έχουν προβληματίσει λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να επισημάνει ότι ο κίνδυνος της μετάδοσης του κορωνοϊού covid-19 ελλοχεύει ακόμη. Ένα από τα σημεία τα οποία οι ειδικοί έχουν επισημάνει ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξει συγχρωτισμός είναι οι παραλίες.

Ήδη οι υπεύθυνοι των οργανωμένων παραλιών πήραν μεζούρα και μέτρα και έστησαν τις ομπρέλες και ξαπλώστρες με αποστάσεις, ενώ υπάρχει και συγκεκριμένος αριθμός λουομένων που μπορεί να επισκεφθεί τις εν λόγω παραλίες. Απολυμάνσεις γίνονται από ξαπλώστρα σε ξαπλώστρα μόλις κάποιος ολοκληρώσει το μπάνιο του και φύγει, ενώ οι υπάλληλοι των beach bars χρησιμοποιούν γάντια και αντισηπτικά. Ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα που αναμένει απάντηση είναι τι θα γίνει με τους λάτρεις της ρακέτας. Όλοι αυτοί που κάθε καλοκαίρι κάθονταν πάνω στην καυτή άμμο θέλοντας να μιμηθούν τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ράφα Ναδάλ σε δυνατά χτυπήματα της ρακέτας.

Θα επιτραπεί το παιχνίδι ή λόγω κορωνοϊού θα απαγορευτεί φέτος; Ο «Βηματοδότης» είχε το ρεπορτάζ για την απόφαση των λοιμωξιολόγων: Επειδή πολλών η σκέψη είναι τούτες τις ημέρες στις παραλίες θα σας αποκαλύψω κάτι. Σε μια από τις μαραθώνιες συσκέψεις των λοιμωξιολόγων για την σταδιακή άρση των μέτρων ετέθη ξαφνικά θέμα… ρακέτες στην παραλία.

Πόσο επικίνδυνες είναι για τη διασπορά του ιού; Να απαγορευτούν ή όχι; Εδώ ζητήθηκαν να υπάρχουν αποστάσεις στις ξαπλώστρες, απαγορεύτηκε η μουσική και τα οινοπνευματώδη στις πλαζ, οι ρακέτες, ειπώθηκε, έτσι όπως παίζονται, δεν είναι επικίνδυνες να διασπείρουν ιό; Ορισμένοι είπαν ότι μπορούν να προκαλέσουν διασπορά (σ.σ. τα ομαδικά παιγνίδια και η μπάλα στα σχολεία έχουν απαγορευτεί), οι περισσότεροι όμως είπαν ότι δεν υπάρχει με τις ρακέτες κίνδυνος διασποράς. Ετσι αφέθηκαν ελεύθερες και οι παραλίες γέμισαν από «ρακετοφόρους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments